14 de gener: Punt de partida


  • Comparteix:

pere.soler

Pere Soler

Tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat


Publicat: el 11/gen/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquesta és la data que els i les socialistes de Sant Cugat (PSC) hem decidit com a punt de partida i presentació pública del candidat a l'alcaldia. Davant de l'audiència que m'acompanyarà aquest dissabte al migdia al Celler Cooperatiu, podré reflexionar davant dels i les santcugatenques d'aspectes a incloure en la nostra proposta electoral. En aquesta ocasió tindré al costat el primer secretari del PSC per anar desgranant aspectes sobre com hem de potenciar les polítiques públiques des de la proximitat, des dels ajuntaments.

És un repte important poder compartir espai amb el que serà el futur president de la Generalitat, en Salvador Illa, i posar sobre la taula els principals temes que inquieten la ciutadania: la mobilitat, la seguretat, l'atenció primària, l'educació, la sostenibilitat, els serveis bàsics..., i tot des d'una mirada local i la contraposició amb la mirada nacional.

Una de les preocupacions del PSC és poder donar resposta a les necessitats no només de les famílies i persones vulnerables, sinó portar a bon port un dels nostres objectius: "la principal política social, és la creació d'ocupació", aquesta és una frase que anem repetint una i una altra vegada perquè ens la creiem.

Hem apostat no només per les polítiques actives d'ocupació i de reinserció laboral, sinó per crear un clima de confiança amb el teixit econòmic i amb el actors que hi prenen part. Mostra d'això ha estat l'impuls per crear ecosistemes i climes favorables per crear dinàmiques de cooperació i de concertació. Aquesta intensitat de treball ens ha dut a mantenir contacte constant amb el teixit empresarial. Comerços, autònoms, empreses i sindicats ens han fet saber de primera mà en quina situació es troben i les seves necessitats. Hem mantingut reunions, trobades i visites, i ho seguirem fent fins el final per tal de fer-los sentir que estem al seu costat.

Com a candidat i responsable de l'equip que aspira a liderar el govern de la ciutat, és necessari conèixer bé, des de la proximitat, anticipar-se a les demandes i poder aportar propostes per millorar els condicionants del teixit productiu, amb igual intensitat que la resta de col·lectius (socials, culturals, esportius ...).

Després d'una pandèmia és necessari recuperar la confiança de la ciutadania, ara hi ha una de les dades d'atur més baixes de la història, amb un teixit econòmic fort i resilient, i una ciutat amb transformació. Cal continuar treballant sense descans, consolidar les iniciatives posades en marxa aquests darrers tres anys, aturar-se i planificar estratègicament, pensar cap a on volem que vagi la ciutat, com hem de créixer en serveis i equipaments. Establir nous mecanismes de finançament i aprofitar els fons provinents d'altres administracions.

Ens trobem davant d'un repte il·lusionant, sabent de la feina feta, de l'experiència d'un equip que ho ha donat tot, amb ganes de fer créixer Sant Cugat amb equilibri, des dels valors de l'equitat, la inclusió i la igualtat. En una ciutat i la seva gent que coneixem bé perquè tenim presència a tots els barris, i volem continuar posant propostes ambicioses sobre la taula per seguir-la transformant. Comptem amb un partit fort i en creixement, l'únic que ha obtingut sempre representació mantenint les seves sigles des de les primeres eleccions democràtiques després de la dictadura, i que volem tornar a assolir l'alcaldia 36 anys després, per posar-la al dia i fer-la avançar molt més. #StQgatavança

PERE SOLER és el tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.