PSC, Junts, Cs + el gran capital: la Santa Aliança


  • Comparteix:

esther.madrona

Esther Madrona

Regidora d'ERC de Sant Cugat


Publicat: el 24/gen/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La setmana passada, a la Junta de Portaveus del Parlament de Catalunya, el PSC, Junts i Cs s'aliaven per rebutjar la comissió d'investigació sobre els fons voltors a Catalunya. Una comissió proposada per ERC, CUP i Comuns que pretenia reprendre la iniciativa política en matèria d'habitatge, alertant que la situació d'emergència habitacional cada cop és major i posar el focus a la situació dels fons voltor que, com tots sabem, són altament responsables de la precarietat i els alts preus d'habitatge de Catalunya. La comissió també serviria per recopilar informació útil sobre els fons voltor com a base per a qualsevol futura política d’habitatge.

Es plantejava que la comissió tingués una temporalitat de nou mesos i que hi poguessin comparèixer experts i representants d'organitzacions de l'àmbit de l'habitatge; i cedir els resultats de la comissió a l'Agència Catalana de l'Habitatge per crear un registre de grans tenidors -en compliment de la llei 1/2022- i així situar un debat públic que es conclogui amb propostes per revertir la situació actual.

Sembla clar que ara mateix falta molta informació sobre com està repartida la propietat a Catalunya i amb aquesta comissió es podria haver aclarit la situació, també en relació al que ha passat amb les promocions d'habitatge de protecció oficial que s'ha fet al llarg dels anys.

Com s'ha vist, la triple aliança de PSC, Junts i Cs s'han aliat per tombar aquesta comissió. Amb quina finalitat? A aquestes forces polítiques no els interessa que se sàpiga qui hi ha darrere dels fons voltor. Potser és perquè no volen que se sàpiga que són els mateixos que els hi aguanten els crèdits bancaris o els que els hi financen les campanyes electorals.

Si sumem a aquesta maniobra el bloqueig dels pressupostos de Catalunya, posant com a condició la realització sí o sí de determinades infraestructures de país, com el Quart Cinturó -que aposta per un model de mobilitat no sostenible i que trinxa la Serra de Gallecs-, l'ampliació de l'Aeroport de Barcelona -un atemptat ecològic de primer nivell i que ataca directament el Delta del Llobregat-, i el Hard Rock -un atemptat al territori i afavorint els jocs d'atzar-...

Què hi ha darrere de totes aquestes iniciatives? El règim del 78, el gran capital i els mateixos interessos especulatius dels de sempre. Curiosament els mateixos interessos dels fons voltor que també defensen.

Molt discurs i molta moral, però, a l'hora de la veritat, quan es tracta de defensar els interessos de classe, tots estan al mateix costat. Per això s'han aliat i estan tan ben avinguts, a la Diputació de Barcelona i a la majoria de Consells Comarcals de Catalunya on Junts i el PSC-PSOE governen tan amiguets.

Que se sàpiga de quin costat està cadascú quan parlem de tot això.

ESTHER MADRONA és regidora d'ERC de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.