L'esperit indolent del govern tripartit


  • Comparteix:

silvia.tusell

Silvia Tusell

Presidenta de la Junta Local de Valents a Sant Cugat del Vallès i candidata a l’alcaldia


Publicat: el 25/feb/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El programa electoral amb el qual l’alcaldessa actual va presentar-se a les eleccions de 2019 afirmava que 'posaria en marxa un sistema de bicing de gestió municipal (o gestió mixta pública/privada)' (Punt 6.2.1.3. del programa electoral d’ERC – 2019). Això és: un model semblant al que ja fa anys funciona a Barcelona. Quatre anys després, no n’hi ha res.

És un exemple paradigmàtic i que salta als ulls de l’esperit indolent que mou a aquest equip de govern tripartit, que s’ha comportat gairebé com un govern interí, en funcions, sense cap rumb conegut i sense portar a terme ni tan sols iniciar cap projecte rellevant.

La pandèmia! L’excusa que de manera recurrent treuen els membres del tripartit (ecologista i d’esquerres?) per justificar la seva inacció. Doncs la pandèmia no ha estat obstacle perquè ciutats com Cornellà, Sant Joan Despí, Sant Boi, Esplugues, Sant Just Desvern o el Prat de Llobregat gaudeixin ja, a hores d’ara, del servei AMBici, també conegut com el 'Bicing Metropolità'.

No es tracta d’una inversió que la ciutat no pugui afrontar, ni necessita expropiacions ni estudis mediambientals previs, ni de terminis legals mínims ni tràmits enrevessats. Només calia voluntat política. I no n’hi ha hagut.

La bicicleta continua sent el parent pobre al qual s'ajuda, però no se’l treu de la seva situació d’inferioritat. Mentre no hi hagi un carril-bici amb continuïtat al seu traçat, coherent i segur; mentre la bici no pugui connectar-se amb altres sistemes de transport per a desplaçaments llargs de manera fàcil i senzilla, la bici continuarà sent un brindis al sol, no un mitjà de transport alternatiu.

Em comprometo a portar la proposta d’adhesió de Sant Cugat a l'AMBici al primer ple on sigui possible després de les eleccions municipals de maig. Des de Valents, amb il·lusió per Sant Cugat, amb ambició per Sant Cugat.

SILVIA TUSELL és presidenta de la Junta Local de Valents a Sant Cugat del Vallès i candidata a l’alcaldia



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.