Cuidem els nostres adolescents


  • Comparteix:

remei.gomez

Remei Gómez

Alcaldable de Convergents


Publicat: el 26/feb/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Un de cada tres adolescents ha tingut pensaments suïcides, segons dades d'una macro enquesta a 270.000 estudiants. És terrible pensar que aquestes dades siguin certes: estaríem davant d'un escenari de patiment dels nostres joves que ens ha d'alertar que alguna cosa no estem fent en aquesta societat aparentment tan oberta, permissiva i tolerant.

Els pares tenim l'obligació d'estar pendent de l'evolució dels nostres fills, la societat ha de vetllar en realitat per ser el centre d'acollida i acompanyament dels nostres joves. S'ha d'estar molt atents als símptomes, conductes i expressions dels adolescents i, en general, de tota la nostra canalla. De vegades, la crueltat verbal d'alguns contra altres pot arribar a fer molt de mal a l'ànima dels menyspreats, sigui per la llegua, el físic, la nacionalitat, religions, etc.

Si diem que tenim una democràcia avançada, una societat que es diu de benestar social, no pot ser que passin coses com el de les bessones de Sallent.

Els adolescents són molt vulnerables i la família, els centres educatius i la sanitat han d'estar molt pendents d'aquells que comencen amb comportaments que facin pensar que està patint alguna mena de frustració provocada per amics, companys o qui sigui.

Salut mental ha de dedicar tot el temps necessari per als joves que ho necessiten. Les escoles han d'estar molt atentes i la família, sobretot, fer el que li toca: cuidar, vetllar i amar als seus fills de tal manera que NO els passi desapercebut qualsevol gest, paraula o comportament que sigui una demanda d'ajuda.

Ningú absolutament pot substituir els pares, germans, avis, tiets, a la fi, tota la família; ningú els pots oferir l'amor i la cura que necessiten en moments crítics.

Demaneu ajuda quan calgui, moveu cel i terra, però no permeteu que ningú es faci mal o decideixi marxar d'aquest món perquè ja no pugui més i tiri la tovallola.

Estiguem molt atents. Són els nostres joves i ens necessiten. Pensem que aquesta societat que estem construïm comença a donar símptomes de malaltia. Posem-hi cura.

REMEI GÓMEZ és alcaldable per Convervegents



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.