La T-Jove fins als 30


  • Comparteix:

mariona.arnau.garcia

Mariona Arnau Garcia

Candidata del Jovent Republicà de Sant Cugat a les municipals


Publicat: el 7/mar/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La T-Jove fins als 30 anys i a un preu únic assequible és una demanda històrica dels moviments juvenils catalans. El passat mes de setembre, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, anunciava que amb l'aprovació dels pressupostos aquesta demanda es faria efectiva. I així ha estat. En els pròxims mesos veurem l'ampliació de l'edat màxima per comprar-la acompanyada d'una reducció del cost.

Amb aquest fet, no només s'ha de fer valdre l'ajut a les persones joves que vivim en una situació precària permanent, sinó que cal visibilitzar que és un pas important de cara a prioritzar un model de mobilitat que insta a fer un ús habitual del transport públic. L'ampliació de la T-Jove fins als 30 anys ve acompanyada de l'eliminació de les zones, i això implica que el preu reduït de 40 euros per una targeta de tres mesos serà el mateix per a tota Catalunya a partir de l'abril. Per tant, és una mesura que també busca fer efectiva l'equitat territorial. I a més, la T-16 passarà a ser gratuïta, una altra fita important a tenir en compte.

Moltes organitzacions juvenils esperaven l'aprovació d'aquesta mesura des de fa temps i avui en fan bandera. És molt positiu que coincidim en la defensa dels drets de les persones joves. Ara bé, cal arribar fins al final, i cal votar a favor d'aquests pressupostos. Uns pressupostos que, a banda dels avantatges pel que fa a la T-Jove, augmenten exponencialment els diners destinats a la construcció d'habitatge públic, aposten per la promoció de la salut mental o aporten més finançament a programes d'ocupació juvenil, entre d'altres.

No crec que hàgim de donar les gràcies per aquests avenços. Ja era hora de posar les persones joves al centre i de garantir-ne els drets més bàsics. Ara bé, cal reivindicar i valorar la feina feta durant anys pels moviments juvenils que ho han fet possible.

Des del Jovent Republicà, celebrem aquests avenços, i seguirem treballant per fer possible que moltes més mesures en benefici de les persones joves també siguin protagonistes de l'agenda política, als municipis i arreu dels Països Catalans.

MARIONA ARNAU GARCIA és la candidata del Jovent Republicà de Sant Cugat a les municipals per ERC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.