La sequera que ens espera


  • Comparteix:

eloi.rovira

Eloi Rovira

Regidor de Junts per Sant Cugat


Publicat: el 27/mar/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aviat farà un mes de l'anunci pel decret de sequera, i tot just aquesta setmana el parlament l'ha validat per la mínima, sense el suport de la majoria dels grups. I per alguna cosa serà, que no ha rebut aquest suport tant necessari, per una qüestió tan urgent, tan de país i tan preocupant. I és que aquest govern de la Generalitat sembla que li costa arribar a consensos tan necessaris amb temes tan transversals.

La situació de sequera empitjora cada dia, les pluges no arriben i l’escenari que es preveu no es massa tranquil·litzador, al contrari.

La manca de pluja no és culpa de ningú, o potser de tots i totes?

Ja que tothom som responsable, en major o menor mesura, del canvi climàtic i els seus efectes o danys col·laterals, com el canvi en els cicles de la pluja.

Però vull destacar uns culpables directes, les elèctriques, qui sense cap pudor han buidat els pantans per enriquir-se a costa dels consumidors/es que hem pagat a preu d’or l’energia per culpa d’un sistema viciat d’inici, i que amb el vist i plau dels diferents governs, ha omplert les seves butxaques i buidat les nostres reserves d’aigua.

I el pitjor de tot.. la manca de resposta institucional, la manca d’informació, la manca de campanyes de conscienciació i comunicació a la ciutadania, que hem de fer un ús responsable de l’aigua que consumim, sempre, no només quan hi ha sequera.

I es que trobo ha faltar, ja que sovint només escoltem el que ens interessa, que ens 'bombardegin' amb més informació, més campanyes i recordar-nos com actuar i ser més responsables amb el consum d’aigua.

I a nivell local també! Un díptic sobre la sequera, que pocs i poques haureu vist encara.

Això si, actes magnífics per vendre fum, hem vist i veurem uns quants aquestes setmanes.

Actes ben lluïts i costos, per vendre el què no han sigut capaços de fer en quatre anys, projectes de futur sense consens (amb ningú), sense pressupost, sense projectes redactats, ni licitats, amb una situació econòmica complexa, i a dos setmanes o menys de no poder anunciar res perquè venen les eleccions municipals i no es podrà.

Potser caldria ser més responsables i destinar els diners (molts milers) per comunicar el què realment és important, i no pas per fer campanya electoral tan descaradament , i que mai abans ho havíem vist.

Estem a temps de rectificar i posar-nos-hi tots i totes.

ELOI ROVIRA és regidor de Junts per Sant Cugat




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.