Sant Cugat: Municipi per la Independència


  • Comparteix:

nuria.fernandez

Núria Fernández

Regidora de Junts per Sant Cugat


Publicat: el 17/abr/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La independència de Catalunya és un tema que ha estat al centre del debat polític durant els últims anys. Sant Cugat del Vallès, com a municipi català, no està al marge d'aquesta discussió, i els santcugatencs i santcugatenques també hem expressat les nostres opinions sobre aquest tema. Per començar, hem d'entendre per què la independència del nostre país és una qüestió important. Els que ho defensem argumentem que Catalunya és una nació amb una llengua, cultura i història pròpies, i que els catalans tenim el dret de decidir el nostre futur com a nació independent. Entre altres coses ens aportarà avantatges econòmics, socials i polítics per a tots els que viuen en el nostre país. Una Catalunya independent tindrà més capacitat per a decidir les seves polítiques econòmiques i fiscals, i això afectarà Sant Cugat, ja que és una ciutat amb un fort teixit empresarial i de serveis

L’enorme dèficit fiscal que està patint actualment Catalunya, al voltant del 8% del PIB, no fa possible assegurar el benestar dels ciutadans ni la competitivitat amb l’economia. L’única via per l’autogestió dels nostres recursos és la independència.

Però, com es pot ajudar a fer realitat la independència de Catalunya des de Sant Cugat? Una de les formes és a través de la mobilització ciutadana. És important que els nostres ciutadans i d’altres ciutats catalanes mostrem el nostre total suport i pressionem als nostres representants polítics perquè defensin aquesta causa. A més, la participació activa en manifestacions i altres esdeveniments relacionats amb la independència pot ajudar a difondre el missatge i aconseguir més suport. Cada petit gest que fem en aquesta direcció és important i ens apropa cada cop més a la consecució dels nostre objectiu.

Però la independència no és només un tema polític. També té un component social i cultural molt important. En aquest sentit des de Sant Cugat podem ajudar a promoure la cultura i la llengua catalana, així com a fomentar la inclusió social i la diversitat. Ajudant a preservar el patrimoni natural i cultural de Catalunya, que és una part important de la identitat catalana per què la independència és un projecte de país que busca la millora de les condicions de vida de totes les persones que habiten a Catalunya.

Des de l'ajuntament de Sant Cugat també podem impulsar iniciatives polítiques que vagin cap a aquesta línia. Podem aprovar mocions a favor del dret a decidir, col·laborar amb altres ajuntaments i institucions per aconseguir aquest objectiu, i fer pressió al govern de la Generalitat i al govern central perquè reconegui el dret de Catalunya a decidir el seu futur.

En resum, la independència de Catalunya és un projecte de país que implica la col·laboració i implicació de tots i totes. Des del municipi de Sant Cugat podem fer moltes coses per ajudar a fer realitat aquesta reivindicació històrica del poble català. La lluita per la independència és també una lluita per la democràcia, al dret legítim dels pobles a l’autodeterminació, i estic convençuda que amb la nostra implicació i esforç per aconseguir-ho, JUNTS ho farem possible.

Visca Catalunya lliure!!!

NÚRIA FERNÁNDEZ és regidora de Junts per Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.