Tenim dret a viure a Sant Cugat


  • Comparteix:

marco.simarro

Marco Simarro

Tinent d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat i regidor de la CUP-PC


Publicat: el 21/abr/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Tenim dret a viure a Sant Cugat. I, a vegades, sembla que no sigui ben bé així perquè és una ciutat que s'ha tornat impossible per les butxaques de moltíssimes persones. Difícil trobar pis sense compartir, difícil emancipar-se i difícil no sentir la pressió constant del mercat immobiliari.

La CUP sabem que fins que no hi hagi una regulació efectiva i potent del mercat de l'habitatge, fins que no l'allunyem de les lògiques mercantils, el problema seguirà sent estructural. Perquè no té cap mena de sentit que la possibilitat de tenir un sostre estigui supeditada a l'especulació. Perquè les necessitats materials més bàsiques han d'estar garantides. Però, no per això ens quedem de braços creuats. Tenim idees i tenim propostes per a Sant Cugat i les volem dur a terme.

Aquesta setmana en roda de premsa vam explicar que la CUP estem disposats a assumir les responsabilitats d'habitatge i urbanisme. Tenim l'experiència, les idees i la convicció de poder canviar el rumb d'aquesta ciutat. De fer de Sant Cugat un indret que pugui fer bandera de la justícia social i que sigui una ciutat acollidora, que no expulsi per raó de renda.

Cal que seguim planificant i desenvolupant noves promocions d'habitatge públic; cal que dotem de més recursos i serveis d'assessorament a l'Oficina Local d'Habitatge; hem de vetllar per les bones pràctiques de les APIs (Agents de Propietat Immobiliària) i garantir els drets de les persones llogateres; hem de poder sancionar els grans tenidors que tinguin pisos buits i que especulin amb ells; hem de recuperar sòl urbanitzable per plantejar una política estratègica d'habitatge; hem de densificar i compactar algunes trames urbanes de la ciutat per racionalitzar serveis i cohesionar barris; necessitem tenir més mitjans per fer front als desnonaments; i hem d'augmentar al màxim la compra de pisos pel dret de tanteig i retracte ampliant així el parc públic d'habitatge.

Al llarg d'aquest mandat hem posat les bases, però no en tenim prou, cal que anem molt més enllà. La CUP Sant Cugat hi estem disposats.

MARCO SIMARRO és tinent d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat i regidor de la CUP-PC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.