Sant Cugat: Passat o Futur?


  • Comparteix:

bernat.picornell

Bernat Picornell

Número 2 de la llista d'ERC


Publicat: el 2/mai/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Estem a pocs dies abans de començar la campanya de les municipals 2023 i la ciutadania de Sant Cugat estem davant d’una disjuntiva.

En primer lloc, tornar a un govern i a un estil d'administrar la ciutat instal·lat en la desídia i el conformisme, sense ambició i deixant que les coses passin. Vivint d'inèrcia d'altres temps "gloriosos". Una època d'inèrcies en què no hi va haver mirada estratègica i el futur no va ser una prioritat. No adequant la ciutat, simular, mirar cap a un altre costat, no fer res, no prendre decisions per no desgastar-se i no parlar clar per no definir-se. Créixer sense control, deixant que sigui el mercat i els interessos particulars que decideixi el creixement. Seguint expulsant i negant el futur pels nostres fills i filles i la nostra gent gran. Per exemple, no dimensionant els contractes de neteja i de manteniment al creixement de la ciutat, amb les mancances que això ha provocat.

En segon lloc, una altra opció és continuar amb un projecte de futur il·lusionant com el govern de Mireia Ingla com a alcaldessa ha iniciat des de 2019.

Un futur que, partint de la força que ens dona Sant Cugat com a ciutat, pretén actualitzar la fórmula que ens identifica i ens fa ser com som. Actualitzant constantment els seus ingredients i sabent-los combinar en la seva justa mesura. Parlem de l'accés a un habitatge assequible; d'espais verds; de qualitat de l'aire; de mobilitat sostenible, saludable i segura; d'estar i de sentir-nos segurs; de nous i renovats equipaments culturals, esportius, educatius, administratius i sanitaris de proximitat; d'atenció a la gent que més ho necessita, l'ús de la tecnologia... I tot plegat en el marc del consens i les aliances amb les associacions, amb els agents socials i econòmics, i la ciutadania en general. Això també és essencial per seguir avançant perquè forma part del nostre ADN com a Esquerra. De fet, no entenem la gestió municipal sense el contacte estret amb la ciutadania.

Estem preparats i hem redactat un programa de govern realista i realitzable que posa a les persones en el seu centre d'atenció i està atent a un entorn canviant i en crisi.

Els propers anys seran clau per donar resposta a tots els reptes que tenim com a ciutat, que són molts. En resum, hem fet molta feina, però en volem més: volem actualitzar la ciutat i la seva qualitat de vida als nous temps i al segle XXI i que aquesta millora pugui repercutir en tots els santcugatencs i les santcugatenques.

BERNAT PICORNELL és el número 2 de la llista d'ERC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.