El comerç que fa Sant Cugat


  • Comparteix:

bernat.picornell

Bernat Picornell

Portaveu del grup municipal d'ERC


Publicat: el 4/jul/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Moltes vegades s'ha comentat que Sant Cugat és una gran ciutat amb un poble a dins. Certament, el nostre és un municipi que ha viscut un creixement exponencial en els últims 25 anys, doblant la població en aquest segle XXI. Això genera reptes importants a tots els nivells, inclòs el de preservar aquest intangible tan important però alhora tan complicat de definir, i que podríem anomenar-lo l'ànima de les ciutats.

I en aquest camí que tenim el món municipal per endavant, el paper que tenen les botigues de Sant Cugat és cabdal. Aixecar la persiana cada dia, cada setmana, té un valor incalculable. Parlo de dinamitzar els carrers i les nostres places, d'obrir-se a la ciutat proposant activitats i sumant-se també als grans esdeveniments com la Festa Major. Fins i tot d'aquell somriure o aquelles quatre frases que creues cada dia amb la persona responsable de tal establiment. El comerç local fomenta el sentiment de pertinença i la cohesió que tant necessitem les ciutats.

En el marc de la Festa Major hem aprofitat l'ocasió dels 30 anys de La Botiga Al Carrer per retre un merescut homenatge a alguns dels comerços més arrelats a la ciutat. Gent diversa, amb històries curioses i emotives, que formen part de la història i fins i tot de la nostra memòria col·lectiva. Són comerços que, com molts d'altres, han destacat per anar-se adaptant als nous temps que anaven venint amb cada època.

El repte, doncs, és aconseguir que aquests homenatges sumin cada vegada més comerços i interpel·lin més gent. Una ciutat amb un comerç viu i arrelat és una societat més rica, més alegre i més forta.

Aprofito l'ocasió per agrair a l'anterior responsable de comerç de l'Ajuntament, l'Elena Vila, i a tot el seu equip, la feina que han dut a terme durant els darrers anys, especialment en una època de pandèmia complicada. De ben segur que tota aquesta etapa servirà al nou govern per continuar impulsant el teixit comercial i econòmic de Sant Cugat.

El comerç és emoció, passat i present, però també el nostre futur.

BERNAT PICORNELL és el portaveu del grup municipal d'ERC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.