L’estiu més fresc dels que vindran


  • Comparteix:

ramon.gutierrez

Ramon Gutiérrez

Portaveu d'En Comú Podem


Publicat: el 30/jul/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Efectivament, tot apunta al fet que aquest estiu serà el més fresc dels que estan per venir. I això si no ens preocupa, almenys ens ha de fer canviar la manera que la ciutat funciona a l'estiu. Sant Cugat ha de seguir viva a l'agost i cal que segueixi complint els objectius d'inclusió, sostenibilitat i comunitat a l'igual la resta de l'any.

A l'estiu és quan obren les piscines municipals i hem de recordar que a Sant Cugat no tothom té piscina i que, per tant, aquesta infraestructura també ens ajuda a mantenir la cohesió social. Potser és hora de plantejar-nos els seus horaris i preus, i començar a incorporar activitats públiques que a l'estiu passen en altres llocs també allà. Espectacles culturals, concerts, cinema...

Una altra cosa típica de l'agost és que es redueix a la meitat la freqüència dels busos i l'àrea blava d'aparcament és gratuïta. Precisament en el pic de calor de l'any, obliguem a qui no té cotxe a esperar més estona a la parada mentre els cotxes tenen més 'llibertat'.

Són exemples de com Sant Cugat ha de canviar per adaptar-nos al canvi climàtic. Ja no podem fer les mateixes coses que fèiem fins ara. Si cal implementar una Xarxa de Refugis Climàtics i obrir les biblioteques al migdia en horari de màxima calor o si cal gestionar diferent la recollida de residus per evitar olors o canviar els horaris de feina de treballadors i treballadores, vol dir que cal canviar moltes coses més.

A l'estiu també, i ja per acabar, és quan la majoria tenim vacances així que deixeu-me que aprofiti per desitjar unes bones vacances a qui les tingui, i un relaxat mes d'agost a tothom.

RAMON GUTIÉRREZ és portaveu municipal d'En Comú Podem Sant Cugat




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.