El camell que recolzava el cap


  • Comparteix:

andrea.xaxo

Andrea Xaxo

Membre de la Plataforma Animalista de Sant Cugat


Publicat: el 14/set/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Escric aquest article des d'Egipte, durant les meves vacances d'estiu. Els locals et persegueixen oferint infinitat de serveis i productes, i un dels que no es cansen d'oferir i que més rebuig em genera rebre, és el d'utilitzar animals; m'explico: és tradició, per als turistes, els passejos en camell, pel desert i amb vistes a les piràmides, i recórrer les ciutats en carrosses de cavalls.

Recorrent els carrers trobes animals lligats, esperant que algú vulgui utilitzar-los. No cal dir que l'estat en el que es troben és lamentable. Recordo un cas en particular, d'un camell ja vell que estaba dempeus, sota el sol egipci a les 12 del migdia, amb el cap recolzat a unes roques, exhaust. I com ell, havia molts més: animals amb ferides obertes, amb marques de les cordes amb les que els lliguen, esquelètics. Animals als que els han pres la dignitat i les ganes de viure.

Tots entenem que són vacances, moment en el que hom es vol relaxar, desconnectar, no pensar les coses més del compte i gaudir de capricis i experiències úniques; però també entenem, o almenys ho hauríem de fer, que tot plegat no pot ser a costa de la vida i el patiment d'altres animals.

Muntar un camell i fer-lo caminar amb tot el nostre pes a 40 graus a l'ombra no és una experiència única, és un acte de maltractament. Passejar en un carruatge suportat i empentat per cavalls, per l'asfalt bullent i envoltats de cotxes circulant, no és romàntic, és maltracte.

És Egipte com podria ser qualsevol altre país: i és que trobem explotació animal en activitats dirigides al turista arreu del món (carrosses de cavalls a tota mena de ciutats, micos, serps, i ocells lligats per fer-se la foto, ases i ponis per a que passegin a nens a les fires, elefants per muntar, demostracions de vol amb àligues i falcons, espectacles amb orques i lleons marins, nedar amb dofins en captivitat, i així podríem fer una llista gairebé inacabable).

Hi ha moltíssimes alternatives ètiques a gairebé qualsevol d'aquestes activitats, tan sols s'ha de buscar a l'hora de planificar el nostre viatge; i és que fer un turisme responsable és cosa de tots.

ANDREA XAXO és membre de la Plataforma Animalista de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.