Fem barris, fem comunitat!


  • Comparteix:

francesc.duch

Francesc Duch

Regidor d'ERC d'Habitatge i Participació


Publicat: el 10/oct/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Una ciutat viva i cohesionada és aquella on els seus barris gaudeixen de vida pròpia, d'un teixit veïnal i associatiu que es bolca en dinamitzar el carrer i les places, tot proposant projectes i tota mena d'activitats. Aquest és el Sant Cugat al qual aspirem: un municipi que vibri amb les idees i l'empenta del seu veïnat i que ho faci a tot el territori, tot respectant la identitat i la diversitat de cada espai.

Els consells de barri i altres mecanismes de participació van néixer amb aquest esperit i ara és l'hora de donar-los més eines per fomentar aquesta participació tan necessària. És per això que l'Ajuntament ha impulsat el Servei d'Acció Comunitària, que compta amb quatre persones expertes en dinamització que treballaran a peu de barri.

L'objectiu és fomentar el treball comunitari en el sí dels consells de barri, canalitzant propostes, creant i coordinant grups de treball... però també reforçar la implicació de la ciutadania en els pressupostos participatius. Sabem que els pressupostos entesos d'aquesta manera són un dels elements vertebradors de la participació a Sant Cugat però, lluny de conformar-nos, volem acostar-los encara més a la gent dels barris.

Iniciem, doncs, una nova etapa, amb una manera encara més ambiciosa d'entendre la participació. Hem d'acostar l'Ajuntament al carrer, el lloc on passen les coses, el lloc que representa l'essència de la vida comunitària. Aquesta és la millor manera de sumar sinergies amb els agents socials de cada barri per millorar el seu benestar i qualitat de vida.

FRANCESC DUCH és regidor (ERC) d'Habitatge i Participació



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.