Una fiscalitat per blindar drets


  • Comparteix:

bernat.picornell

Bernat Picornell

Tinent d'alcaldia i portaveu del grup municipal d'ERC


Publicat: el 17/oct/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquest dilluns el govern ha aprovat de manera inicial la proposta d'impostos i taxes municipals per al 2024, el que es coneix com a ordenances fiscals. Amb aquesta proposta, encara no definitiva, el govern vol blindar drets i que tothom pagui segons la seva capacitat econòmica, de cara a redistribuir la riquesa. És una qüestió de justícia social que per a Esquerra Republicana és fonamental.

Certament, cal tenir present que l'Ajuntament es troba en una situació econòmicament complexa, però des del minut 0 hem pres el compromís que aquesta situació afecti el mínim possible tant la ciutadania com les empreses i els comerços. En aquest sentit, cal recordar que al 2019 es van donar ajuts alimentaris per valor de 150.000 euros, i tancarem el 2023 amb 600.000. No volem, doncs, deixar ningú enrere i els drets socials han de ser una línia vermella.

En relació amb la fiscalitat de l'Ajuntament, una altra de les qüestions que per a nosaltres és cabdal és la dels ajuts a les famílies nombroses. Certament, Sant Cugat és una ciutat amb un elevat nombre d'aquestes famílies i cal tenir-les en compte; i és molt important, en la línia de redistribuir la riquesa, establir-hi un límit o topall raonable en funció de la renda i també del patrimoni (concretament del valor cadastral de l'immoble de residència).

Paral·lelament, a més, seguim treballant perquè estendre la tarifació social a tots els serveis de l'Ajuntament, és a dir, que es pagui també en funció de la renda. I tot plegat sense oblidar l'aposta que mantenim per bonificar la instal·lació de plaques fotovoltaiques (ara ens centrarem en els àmbits plurifamiliars) i els carregadors elèctrics. I en la línia d'establir una fiscalitat justa, els vehicles d'alta gamma elèctrics tindran menor bonificació.

Treballem per un Sant Cugat per a tothom, que blindi drets i d'on ningú hagi de marxar.

BERNAT PICORNELL és tinent d'alcaldia i portaveu del grup municipal d'ERC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.