Especulació immobiliària a Sant Cugat


  • Comparteix:

francesc.duch

Francesc Duch

Regidor d'Habitatge i Participació (ERC)


Publicat: el 31/oct/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En els darrers dies ha aparegut la notícia, publicada pel diari Ara, sobre el projecte d'una immobiliària per reconvertir desenes de pisos de Sant Cugat en habitacions de lloguer, per valor 800 - 1.000 euros cadascuna.

És evident que els temps canvien i apareixen noves fórmules d'habitatge, de compartir espais comunitaris i de gestionar-los. I està bé que sigui així, sempre i quan això no comporti especular amb un dret fonamental com és l'accés a una llar digna. I és que, en aquest cas, parlem de més d'un centenar de veïns i veïnes que es veuran expulsats de les seves cases perquè hi ha un privat amb un interès lucratiu. Es tracta d'una estratègia, a més, que en cas de ser exitosa podria veure's replicada en d'altres espais de la ciutat i del país.

L'Ajuntament fa setmanes que està al cas de la situació i hi està treballant. De fet, aquesta mateixa setmana hem mantingut una trobada amb diverses persones afectades per aquesta situació, per escoltar-los i expressar-los tot el nostre suport davant d'una angoixa que resulta del tot comprensible.

Qualitat de vida, espais verds, carrils bici, bones comunicacions, tranquil·litat... Aquests són alguns dels elements que destaquen diferents portals immobiliaris sobre la nostra ciutat. I certament som totes aquestes coses i ens en sentim orgullosos. Però precisament perquè volem que en gaudeixi tota la ciutadania i ningú es vegi expulsat de la ciutat, no podem permetre que Sant Cugat aculli i toleri pràctiques com aquesta.

Som referents en tenir cura del nostre verd urbà, en qualitat de vida... també ho hem de ser per tenir el valor de reconèixer que tenim un problema, el de l'accés a l'habitatge, i per entomar-lo de cara amb propostes modernes, innovadores i valentes; un reconeixement que també estigui vinculat a estar al costat de la gent i mostrar-nos implacables davant una especulació que expulsa veïns i veïnes de la ciutat.

FRANCESC DUCH és regidor (ERC) d'Habitatge i Participació



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.