La línia vermella entre el dret i el negoci


  • Comparteix:

ramon.gutierrez

Ramon Gutiérrez

Portaveu del grup municipal de Sant Cugat en Comú Podem


Publicat: el 12/nov/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

A Sant Cugat ja fa massa anys que vivim una situació límit des de fa molts anys, des dels 90 per ser més exactes, tal com constata a l'estudi que va fer l'Oriol Nel·lo a petició de l'anterior equip de govern. Dels 90 fins avui hem pogut veure com la situació ha anat empitjorant fins a arribar a la xifra de 1.270 euros al mes de mitja de lloguer i som la ciutat de més de 50.000 habitants més cara de Catalunya.

Arriba el novembre i embolica que fa fort! Nova Finca diu en aquest mateix mitjà, sense ruboritzar-se, que farà fora a més de 100 famílies per la via de la no renovació de contractes per fer la prova del "coliving". Totes aquestes persones són un dany col·lateral assumible per veure si poden treure més profit de mercadejar amb un dret com és el de l'habitatge.

El representant de Nova Finca també s'afanya a dir que cap d'aquestes accions té intenció de buscar els forats de la legislació en matèria d'habitatge. Deixeu-me que ho dubti doncs demostra que té ben clar on és la línia vermella: contractes de més de 3 mesos per evitar la qualificació de pis turístic i reformes menors, que no requereixen llicència, per tal d'evitar qualsevol regulació municipal.

En definitiva, el senyor Margenat té molt clar que pot trepitjar la línia vermella, però no la pot traspassar. El que s'oblida de mencionar, intencionadament, és que aquesta línia que és la llei es pot moure i, de fet, la movem entre tots escollint els nostres representants a l'Ajuntament, al Parlament i al Congrés. De nosaltres depèn que expulsar més de 100 famílies de Sant Cugat continuï sent legal, posem-nos-hi!

RAMON GUTIÉRREZ és portaveu del grup municipal de Sant Cugat en Comú Podem



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.