Un pressupost que blinda la despesa social


  • Comparteix:

bernat.picornell

Bernat Picornell

Portaveu del grup municipal d'ERC


Publicat: el 21/nov/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa unes setmanes, el govern de Sant Cugat donava a conèixer la situació financera complexa de l'Ajuntament a causa d'un dèficit de diversos milions d'euros. Al mateix temps, des d'Esquerra Republicana ens vam comprometre a treballar perquè aquest problema afectés el mínim possible a la ciutadania.

Certament, no era una tasca fàcil i prova d'això és que el pressupost per al 2024 és un 27% menor en relació amb la liquidació de l'últim aprovat. Malgrat totes les dificultats, el govern ha complert i la despesa vinculada a les polítiques socials es manté. En aquest sentit, val la pena recordar que més de 14.000 persones de Sant Cugat són ateses pels Serveis Socials de l'Ajuntament, el que representa més d'un 10% de la població de la ciutat. I és que quan diem, orgullosos, que som una ciutat amb una gran qualitat de vida, també volem que aquest benestar arribi a tota la ciutadania.

Així mateix, tampoc resulten afectades les subvencions a les entitats perquè som conscients que la societat civil organitzada és clau per a la cohesió social del municipi. I mantenim el compromís amb l'habitatge assequible, a través de transferències de capital a Promusa, l'empresa d'habitatge públic. Aquest dilluns, per exemple, hem aprovat una bestreta d'uns dos milions d'euros per continuar desenvolupant projectes en aquesta línia.

Certament, no és el pressupost que voldríem però hem garantit que la despesa social es mantingui igual. Parlem d'una eina viva, de manera que al llarg del 2024 farem les modificacions que calgui per situar els recursos allà on calgui en cada moment. Aquesta ciutat té les eines i la capacitat per revertir la situació en un any, i estem convençuts que ho farem.

Han estat setmanes complicades i gestionar un pressupost limitat com aquest serà difícil, en som conscients. Davant d'una situació així, el més fàcil hauria estat quedar-se a l'oposició. Tanmateix, lluny d'això, des d'Esquerra Republicana hem optat per arremangar-nos perquè volem formar part de la solució. La nostra línia vermella és la de blindar la despesa social, i així ho hem fet.

BERNAT PICORNELL és el portaveu del grup municipal d'ERC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.