'L'aigua no cau del cel'


  • Comparteix:

bernat.picornell

Bernat Picornell

Portaveu del grup municipal d'ERC


Publicat: el 5/des/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La situació de sequera que estem vivint ja s'allarga prop de tres anys. Aquests últims mesos han resultat especialment difícils, amb poquíssima aigua de pluja i algun xàfec ocasional que ha generat incidències puntuals, també a Sant Cugat. Tampoc hem d'oblidar les onades de calor viscudes en els darrers temps.

No és cap secret que una de les causes d'aquests episodis extrems és el canvi climàtic. En els darrers anys, la ciutadania hem començat a notar-ne els efectes en el dia a dia. Una acció tan simple com retardar el canvi d'armari pot tenir una causa més complexa del que podríem pensar inicialment. I és que els temporals, les sequeres, els aiguats... els episodis extrems han vingut per quedar-se.

El canvi climàtic, i la sequera en particular, ens obliguen a fer una gestió molt més eficient i sostenible dels recursos naturals que, val la pena recordar-ho, són finits. I això ens interpel·la a tothom: a les administracions, per descomptat, però també a la ciutadania en general. No podem decidir com ni quan plou, però sí que podem controlar les aixetes de casa. Durant la pandèmia dèiem que 'la responsabilitat ens dona força'. Ara també hem d'aplicar aquesta màxima.

És veritat que des que va començar la fase d'excepcionalitat, al primer trimestre d'enguany, a Sant Cugat hem reduït més d'un 10% el consum d'aigua. És una bona xifra, però malauradament, veient que la situació s'agreuja, haurem de ser encara més responsables. En aquests moments estem treballant en una prova per reduir la pressió d'aigua a la xarxa, cosa que ajudarà a fomentar l'estalvi.

A Sant Cugat ja som referents a l'hora de reciclar. També ho hem de ser en l'estalvi d'aigua, tant l'Ajuntament com la ciutadania perquè, com diu la campanya de la Generalitat, 'l'aigua no cau del cel'. És un repte global que requereix la col·laboració de tothom.

BERNAT PICORNELL és el portaveu del grup municipal d'ERC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.