Una opció... per què no?


  • Comparteix:

robert.save

Robert Savé

Mirasolenc i simpatitzant de la CUP Sant Cugat


Publicat: el 29/des/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Des de fa temps, defenso la sobrietat, com a via per generar una societat resilient respecte del canvi global i la seva derivada, el canvi climàtic.

La sobrietat en la nostra societat no està ben vista ni valorada, de fet hi ha persones que amb tota la seva legitimitat i honestedat em diuen que els pares ja van passar-ho, nosaltres vam viure una infantesa de sobrietat, de carències...de pobresa. Ara no pot plantejar-nos com a via de futur anar enrere.

Hi ha qui em titlla de tractar d'imposar el comunisme o d'estar en línia amb les idees del senyor José Mujica. El primer, un no rotund, ja que penso que cadascú ha de fer el que vulgui, això sí, pensant en ell i amb els qui l'envolten. El segon, un sí rotund com a referent.

Sembla dur parlar de tenir menys, però sempre hi ha un com i un depèn.

El com va associat al fet que els serveis bàsics com la salut, en un sentit ampli i universal; l'educació. a tots els nivells; l'aigua, l'energia i l'alimentació, lluitats i guanyats amb els esforços de moltes i molts al llarg de la història, es mantinguin amb una clàusula infinita de millora. El depèn, va lligat al fet que la resta de béns d'ús materials, o no, siguin de lliure adquisició/obtenció d'acord amb l'esforç individual i la no explotació de persones i medi ambient. Així hi ha qui voldrà gaudir del temps i altres el voldran omplir, els primers tindran possibilitat de guanys intangibles i els segons tangibles.

Aquest plantejament, possiblement bastant utòpic, permet desenvolupar la llibertat, i molt important en les circumstàncies actuals, lluitar per salvar el planeta en el qual ens trobem i es trobaran.

Cal valorar que "modificar-se no vol dir canviar, sinó perfeccionar la mateixa manera de ser", seguint les paraules de Miquel Martí Pol (L'altre 'jo' del senyor M, del llibre Contes de la vila de R. i altres narracions,1978), tal com s'està tractant de fer en el Procés Garbí.

ROBERT SAVÉ és mirasolenc i simpatitzant de la CUP Sant Cugat



  • Comparteix:

COMENTARIS

La CUP no té autoritat moral per alliçonar-nos sobre canvi climàtic. Pregunteu-linal bosc de Volpelleres

Miquel Pons. Enviat el 30/des/23


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.