Can Maristany: la cultura com una arma de futur


  • Comparteix:

aina.balada

Aina Balada

Regidora de Sant Cugat En Comú Podem


Publicat: el 25/febrer
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Des de l'inici d'aquest nou mandat, Sant Cugat ha viscut un seguit de retallades en el sector de la cultura amb l'excusa que no hi ha diners a l'Ajuntament. Els diners, però hi són per apujar-se sous i anunciar polítiques faraòniques com la nova Biblioteca central.

Per això, no entenc la decisió del govern de la ciutat de tancar el Centre Maristany.

Si bé és cert que des d'En Comú Podem mai hem entès el contracte d'arrendament que es va realitzar en el seu dia, ja que no tenia cap mena de lògica pagar un lloguer tan elevat quan la nostra ciutat disposava d'equipaments per dur a terme el projecte. El cert és, que el que no es pot pretendre ara, és desistir del contracte esmentat sense aportar una ubicació alternativa a l'espai.

Can Maristany ha esdevingut un referent a la nostra ciutat com espai dedicat a l'exposició, divulgació i formació en art contemporani, programant exposicions i activitats diverses a la resta d'oferta cultural de la ciutat i donant suport a artistes i creadores novelles. També ha impulsat projectes socials i d'inclusió que fan millor la nostra ciutat. Un espai comunitari que no ens podem permetre el luxe de perdre.

La solució econòmica que al·leguen no pot passar per esmicolar el projecte en diferents espais, ja que aquesta solució directament el desvirtua i, per tant, acaba amb ell. A la nostra ciutat hi ha equipaments buits de sobres on es pot reubicar, com podria ser Can Quitèria.

Per tant, demanaria al govern que reconsideri la seva decisió, aprovada en solitari al ple. Intenti prorrogar el contracte fins a poder reubicar el projecte en un altre espai i iniciïn un el diàleg amb els agents socials que l'han creat, participat i se l'estimen.

Per acabar, em preocupa la concepció mercantilista que està tenint el nostre consistori de la cultura. Em fa l'efecte que Can Maristany no serà l'única víctima d'aquesta concepció.

La cultura no és un privilegi, és un dret que ens fa lliures. El nostre consistori, en comptes de retallar-la, hauria d'invertir més recursos, però també hauria d'invertir millor els que té, creant plans culturals destinats a reconèixer i consolidar drets culturals que no siguin fruits de la improvisació.

Recordar-los, que una ciutat que descuida i destrueix la cultura i l'educació està destinada a la decadència. És una ciutat sense futur.

AINA BALADA és regidora de Sant Cugat En Comú Podem



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.