Les franges agràries i els passejos de Valldoreix


  • Comparteix:

xavier.humet

Xavier Humet

Vocal de la CUP a l'EMD de Valldoreix


Publicat: el 26/gener
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

L'entorn en què vivim els valldoreixencs és un privilegi que hem de saber cuidar entre tots.

Perquè ens fem una idea, la superfície de Valldoreix és d'unes 1.000 hectàrees (10 km²). El parc natural de la Serra de Collserola que ens envolta té una superfície de 8.000 hectàrees. I aproximadament el límit a tocar dels habitatges són més de 4 km.

El bosc l'hem de preservar per la quantitat de valors que acumula (biològics, ecològics, etc.) i pel gaudi que pot proporcionar als veïns. I per això hem de tenir molta cura d'aquest, i a la vegada controlar, ja que si no actuem el bosc avança sense control. I no parlem ja del perill d'incendi que comporta.

Els habitatges els hem de protegir en els límits de totes les nostres possibilitats.

Des de l'EMD de Valldoreix contínuament estem fent feines de protecció a les franges, desbrossant i aclarint els arbres per tal d'evitar en la mesura del possible la propagació del foc. Aquestes feines les fem cada any.

Des de l'EMD apostem i volem preservar i ampliar si podem les parcel·les agràries que poden fer de frontera entre el bosc i els nuclis habitats (que no sempre és possible). Volem potenciar l'activitat ramadera per neteja del sotabosc amb ases, cabres, bens...

Volem donar valor i donar suport a la feina que estan fent els pagesos de Collserola, i actualment a Valldoreix amb tres implantacions, Can Domènech, L'Ortiga i la Rural. Perquè a part de la seva activitat agrària i ramadera poden proporcionar comerç de proximitat.

XAVIER HUMET és vocal de la CUP a l'EMD de Valldoreix



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.