La ciutat segueix per definir


  • Comparteix:

ramon.gutierrez

Ramon Gutiérrez

Portaveu de Sant Cugat En Comú Podem


Publicat: el 28/gener
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La setmana passada l'equip de govern de Junts i ERC va fer la tradicional roda de premsa de gener per explicar les línies d'acció. Fa més de mig any que governen i tinc la sensació que les prioritats encara no estan clares. Tot per definir, per estudiar i per pensar...

I és que Sant Cugat té un problema: ens acostem als 100.000 habitants i encara no sabem quina ciutat volem ser. Per exemple: l'habitatge, un tema central perquè som la segona ciutat amb el lloguer mig més car, actualment 1500?€/mes, i els preus de compra desorbitats. Mentre el govern afirma que construirà prop de 300 habitatges descarta la proposta de Ragull Centre. I continuen sense parlar ni de la possibilitat de plantar-se davant els especuladors ni reclamar a la Generalitat que dugui a terme unes competències en habitatge que li són pròpies.

El Sant Cugat que ha de venir s'enfronta al repte de la mobilitat sostenible i segura, la nostra ciutat dispersa és totalment dependent de la mobilitat privada. Què fem? Ens diuen que volen encarregar un nou Pla de Mobilitat. I mentrestant tenim el pitjor servei de bus de l'àrea metropolitana, i continuem obligant a tothom a tenir cotxe per moure's per la ciutat.

Ni un esment a les mocions aprovades per majoria absoluta el ple de Sant Cugat a proposta d'En Comú Podem com la de dignificar i donar ús als equipaments municipals que actualment tenim sense ús definit, com Torre Negra, la Villa Montserrat o l'Ajuntament antic, ni com dur a terme la climatització de les escoles o les ombres als patis com es van comprometre el juliol de l'any passat.

Ja n'hi ha prou d'anuncis i titulars, volem un Pla d'Actuació Municipal, els veïns i veïnes ens mereixem que ens tractin amb maduresa i ens diguin quines són les seves prioritats. Quins objectius es marca cada regidoria, com els pensen aplicar, on posen la urgència i on no.

Si s'ha de fer una biblioteca central, fem-la, però fem primer el Pla d'equipaments i donem una solució global. Si s'ha de fer una nova comissaria de policia, fem-la, però afrontem primer els problemes de plantilla o els punts foscos que generen inseguretat. La ciutat no es gestiona amb grans anuncis d'inversions puntuals, necessitem visió i lideratge, i costa trobar-ho en aquest alcalde.

RAMON GUTIÉRREZ és portaveu de Sant Cugat En Comú Podem



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.