Molt més que una escola


  • Comparteix:

bernat.picornell

Bernat Picornell

Portaveu del grup municipal d'ERC i tinent d'alcaldia de Drets, Dinamització de la ciutat, Comerç i


Publicat: el 13/febrer
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El 13 de febrer és conegut com el Dia Internacional de la Ràdio, una ocasió ideal per reivindicar el valor d'aquest mitjà centenari, l'encant del qual és poder acompanyar-nos allà on anem: a la feina, a casa, desplaçant-nos, durant les vacances...

A Catalunya, aquesta celebració pren enguany en caire especial, amb els 100 anys de l'arribada de la ràdio al nostre país. Entre moltes altres coses, la ràdio va suposar una progressiva democratització de la informació. I això sempre és positiu, perquè una ciutadania més informada està més implicada amb el seu entorn i és més exigent amb els seus servidors públics.

En el cas dels mitjans locals, i de les ràdios en particular, la seva arribada va contribuir a dinamitzar el teixit associatiu de les ciutats, establint-hi vincles i donant veu a la ciutadania, reforçant així la cohesió social.

Fixem-nos, per exemple, en el cas de la Ràdio Sant Cugat, avui Cugat Mèdia, que per celebrar aquest dia dona veu a ciutadans, instituts, entitats... en una setmana farcida d'activitats que demostren que és un mitjà que ha crescut de la mà del municipi.

He passat moltes estones en aquest espai, compartint tertúlies o responent entrevistes, i dono fe de la personalitat i l'escalfor que transmeten els micròfons de la ràdio pública de la nostra ciutat.

D'aquest mitjà sempre s'ha dit que és una gran escola de periodistes, que ha permès a molts professionals fer el salt a mitjans de referència d'abast nacional. Però el que cal reivindicar és que és un gran mitjà de per si, gràcies a la gent que hi és i la que hi ha passat durant més de 40 anys.

Un mitjà multimèdia que estrena etapa amb la Cristina Mur al capdavant. Molta sort i encerts!

BERNAT PICORNELL és portaveu del grup municipal d'ERC i tinent d'alcaldia de Drets, Dinamització de la ciutat, Comerç i Seguretat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.