Sequera, golf i Hard Rock


  • Comparteix:

ramon.gutierrez

Ramon Gutiérrez

Portaveu municipal d'En Comú Podem


Publicat: el 3/març
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Estem experimentant una sequera que no és un fenomen puntual, sinó resultat de l'acció humana i de la crisi climàtica en què ens trobem. L'estat dels embassaments i la falta de pluja és un símptoma del model econòmic que tenim.

Cal un canvi global de model, en la gestió del territori i els hàbits de consum. L'aigua no és infinita i no podem anar augmentant any rere any el consum com si cada cop en poguéssim obtenir més.

Igual que els incendis s'apaguen a l'hivern amb prevenció i recursos, hem de preparar el país per evitar els episodis de restriccions per sequera com el que ens trobem ara.

Les restriccions d'aigua s'han aplicat en alguns sectors, però és crucial que tota la societat, independentment del sector o la regió, comparteixi els esforços per combatre la sequera. Per això no puc entendre que s'estigui deixant fora al sector del turisme.

És greu que, mentre es demana esforços a la ciutadania perquè redueixi consums, seguim tenint exemples com el camp de golf de Sant Cugat, regat amb aigua de boca. O pitjor encara, no té sentit que totes les administracions s'impliquin per fer front a la sequera i alhora es segueixi impulsant un projecte que gastaria 8 milions de litres d'aigua al dia com el Hard Rock.

Amb les receptes de sempre, tindrem els resultats de sempre. Ens cal creativitat, escoltar les persones expertes i canviar un model de producció i consum que ens porta al col·lapse. Les solucions no cauran del cel, posem-nos a treballar.

RAMON GUTIÉRREZ és el portaveu de Sant Cugat En Comú Podem



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.