Participació ciutadana o dictadura de l'Agenda 2030?


  • Comparteix:

jordi.guirado

Jordi Guirado

Regidor de Vox Sant Cugat


Publicat: el 16/març
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En les darreres reunions a les quals hem assistit com a representants del nostre grup municipal Vox Sant Cugat hem observat, amb tristesa i preocupació, una marcada disminució de participació en les reunions de Consells de Barri i d'entitats de la ciutat.

Què ho deu fer que hagi decaigut d'aquesta manera la implicació de la ciutadania?

Hauríem de tenir present la creixent tendència a l'individualisme, les modificacions en el sistema educatiu i les estratègies publicitàries imperants en les produccions audiovisuals de les quals som espectadors (cinema, televisió, plataformes digitals, xarxes...). Al nostre entendre, aquests factors posen en relleu un nou model social centrat en el jo; potenciat per una educació que promou l'èxit personal i una publicitat al servei del consum individualista i dels hàbits hedonistes.

Podria ser, doncs, que a la nostra societat la rellevància de la comunitat tendeixi a esvair-se deixant en segon pla la cooperació, el sentit del deure i la voluntat de servir als altres?

Aquest panorama ens planteja desafiaments significatius per a l'associacionisme i la participació ciutadana, ja que la disminució dels espais de col·laboració i acció comunitària no només afebleix la capacitat de la societat per afrontar desafiaments comuns, sinó que també erosiona la cohesió social i el sentit de pertinença. És justament el que les elits de l'Agenda 2030 pretenen: una població segmentada i desunida a la qual poder imposar els seus interessos econòmics passant com un huracà per sobre de les sobiranies i dels interessos populars.

Transformar aquest context no és senzill, però sembla evident que un canvi de paradigma polític podria ser un primer pas crucial. En aquest sentit, per Vox urgeix replantejar els valors promoguts tant en l'educació com en la publicitat, fomentant una cultura de pertinença a la pàtria, l'esperit de servei, de cooperació i de participació activa en la vida comunitària per tornar a recuperar les regnes del nostre destí.

JORDI GUIRADO és regidor de Vox Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.