L'oportunitat catalana


  • Comparteix:

alvaro.benejam

Álvaro Benejam

Portaveu del Partit Popular de Sant Cugat


Publicat: el 4/abril
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Avui, quedant poques setmanes per les eleccions autonòmiques catalanes, toca analitzar amb deteniment el panorama polític que tenim prèviament a les eleccions, i els possibles escenaris que sortiran després del pròxim 12 de maig.

A Catalunya estem patint una sequera que sembla que no se soluciona ni amb les pluges de la Setmana Santa, agreujada per la falta d'inversions públiques de la Generalitat i dels Ajuntaments catalans en sistemes de recollida d'aigües pluvials i de regeneració d'aigües grises, embassaments, plantes dessaladores, etc. Tenim una Sanitat amb uns dèficits de recursos humans i materials que fan que el col·lectiu sanitari estigui en permanent lluita per la seva millora. Tenim un sistema educatiu escolar que ha tret el 2023 els pitjors resultats acadèmics en l'informe PISA històricament. Tenim un deute públic de la Generalitat que no para de créixer, encara que no creix sola sinó que la fan créixer estirant més el braç que la màniga en els pressupostos anuals. Tenim un índex de delinqüència disparat, comparant amb altres comunitats autònomes i amb les nostres pròpies dades de períodes anteriors.

És a dir, els pilars de la societat catalana (Sanitat, Educació, Economia, Gestió, Seguretat) en mínims històrics, i empitjorant encara.

En canvi, el que va a velocitat de creuer és la despesa en polítiques identitàries, com la plataforma de comunicació de la Generalitat (Corporació de Mitjans de Ràdio i Televisió de Catalunya), o la despesa en "ambaixades" de fora del territori, que no ha parat d'augmentar en els últims quinze anys, o la despesa en sous de càrrecs públics que tampoc para de créixer mai.

A més a més, tenim un empobriment general a Catalunya, havent passat de ser la Comunitat més puixant d'Espanya a perdre aquesta condició en favor d'altres comunitats que tenen les coses bastant més clares en termes de practicitat i bona gestió.

Els possibles escenaris futurs són fàcilment dibuixables:

Després de les eleccions del maig podem tenir un govern continuista en termes de gestió política, controlat pels partits independentistes que, tot i les seves grans desavinences (per dir-ho suaument) podrien ser capaços de posar-se d'acord per governar Catalunya amb un biaix de confrontació independentista amb l'Estat, aprofitant que està governat per un Pedro Sánchez que no té cap línia vermella en trobar coses que pot fer per continuar com a president del Govern.

O podem tenir un mix entre partits independentistes i un PSC plegat a tot el que demani l'independentisme amb tal d'estar a la cadira del Govern de la Generalitat.

No obstant això, soc dels que pensa que tal com estan les coses a Catalunya el que convindria seria un Govern nou, amb voluntat real de resoldre els problemes que té Catalunya i de superar l'etapa de confrontació permanent de catalans contra catalans. Un govern en el qual els partits constitucionalistes (que representen a moltíssima gent de Catalunya) poguessin desenvolupar la seva forma de fer política. Un Govern que al capdavant tingui a una persona capaç de fer superar el clima de confrontació, governant contra ningú i a favor de tothom. Aquesta persona és l'Alejandro Fernández.

ÁLVARO BENEJAM és portaveu del Partit Popular de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.