Poca aigua, massa piscines


  • Comparteix:

arcadi.oliveres

Arcadi Oliveres


Publicat: el 31/mar/08
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquests dies els diaris parlen amb preocupació de l'escassetat d'aigua a Catalunya, de les dificultats per omplir les piscines i de les multes per regar els jardins.

ESCOLTA-HO

És evident que aquest és un problema derivat de la climatologia, però jo em pregunto si no seria aquesta situació de manca d'aigua una oportunitat per començar a reflexionar si fan falta tantes piscines, si fan falta tantes licitacions. Una sèrie de fets que en moments conjunturals ens porten a problemes.

Penso que si la gent vol practicar la natació pot aprofitar, en general, les piscines municipals. Sempre sortiria més a compte tenir dos o tres piscines municipals que no pas tenir infinitat de piscines a totes les cases. Aquest mateix cas es podria traslladar a altres qüestions que podrien aparèixer en una altra ocasió, com pot ser la manca d'energia.

¿Per què hem de tenir tants televisors a casa i per què hem de fer aquests consums tan desmesurats d'electricitat?. També ens podríem plantejar si fan falta tants cotxes o podem tenir cotxes compartits, uns dies a la setmana els que van a treballar i el mateix cotxe per al cap de setmana per aquells que volen anar a passejar.

Hem de pensar que a Alemanya a poques llars hi ha rentadora, i hi ha una comuna al soterrani que serveix per a tots els veïns de l'escala. Potser moments puntuals com aquests ens haurien de portar a pensar, no només en com solucionem el moment actual sinó preguntar-nos de debò si ens fan falta tantes piscines, tants cotxes i tants televisors. Si no ho pensem ara amb temps, la realitat ens obligarà a canviar d'actituds.

ARCADI OLIVERES
Economista i president d'UNIPAU i Justícia i Pau



  • Comparteix:


TAMBÉ ET POT INTERESSAR


I jo em pregunto

Ariadna Sierra

L'escola La Mirada

Josep Maria Vallès

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.