Qüestionem-nos alguna cosa, si us plau!!!


  • Comparteix:

guim.pros

Guim Pros


Publicat: el 24/mai/08
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Molt sovint, mirant cap a la casa gran de la nostra ciutat, em costa veure i palpar si a l'ajuntament hi ha representat algun partit polític diferent de CiU.

ESCOLTA-HO

A la població santcugatenca, envoltada de paraules i projectes com ESADE, Creapolis, B-30, Institut Europeu de Tecnologia, civisme, silenci (sí, sí, a Sant Cugat el silenci i el descans han esdevingut un projecte polític plenament reeixit), ens costa veure si és possible un altre model de ciutat. Crec, sincerament, que tots els partits polítics de l'oposició hi han renunciat.

No sé si perquè aquest ja els està bé o perquè esperen que s'acostin unes noves eleccions per tornar a posar sobre la taula “idees”, “propostes” i “projectes” que els portin (esperem que no!) a una nova clatellada.

És dur veure com CiU té la majoria absoluta a Sant Cugat? Doncs segurament ho ha de ser. Però és més difícil de pair veure com ens enfrontem a un model de ciutat davant del qual sembla ser que no hi ha alternativa possible. I qui dia passa, any empeny, diuen !

Però això no és cert. Sant Cugat s'ha de poder construir a partir d'altres paràmetres. O, si més no, ha de ser legítim afegir altres paràmetres diferents dels actuals per tal d'intentar modelar una ciutat més propera, més assequible, més humana, en el sentit més ampli de la paraula.

Cal saber posar en qüestió, sense embuts, com pot ser possible que, davant d'una ciutat de gairebé 80.000 habitants, tota la vida “social” i “comercial” tingui lloc pràcticament només en dos carrers (Carrer Santa Maria i carrer Santiago Rusinyol) i una plaça (Plaça Octavià). Tenim una ciutat plena de carrers i places d'allò més acollidores que estan mortes socialment, i ningú és capaç de posar-ho sobre la taula.

Cal saber posar en qüestió sense embuts com s'està morint el comerç local enfront de les franquícies, sense que ningú en sembli ser conscient.
Cal saber posar en qüestió sense embuts que Sant Cugat necessita, perquè així ho necessiten les ciutats, recuperar la seva vida nocturna al carrer més enllà dels dies de Festa Major.
Cal saber posar en qüestió sense embuts que la política d'habitatge no resolt, ni de lluny, el problema de molts joves que es volen emancipar.

Em manca espai, però la llista podria ser molt més llarga. I, davant de totes aquestes i moltes altres coses, ens deixem endur i enlluernar pels “modèlics” barris residencials, els projectes faraònics i la imatge exterior de la nostra ciutat que, sembla ser, és impecable, o això ens diuen.

En el “Diari de Sant Cugat” del 16 de maig, en Lluí Godayol deia que “el canvi forma part de l'evolució i hem de ser optimistes i pensar que, igual que en la natura, a la nostra ciutat també estem vivint la primavera”. Jo sóc optimista, molt optimista. I m'agrada molt la primavera. I crec en l'evolució i el canvi. Però crec que el canvi que pateix la nostra ciutat, més que acostar-nos a la primavera, ens porta a la grisor de l'hivern.

Si volem que Sant Cugat es trobi en un estat de primavera permanent, fem-la més habitable, més participativa, mes interrelacionada, més sorollosa. Fem-la, en definitiva, una mica més “gamberra”, en el sentit més positiu de la paraula.

GUIM PROS
Membre de la CUP



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.