Demanem el decreixement!


  • Comparteix:

arcadi.oliveres

Arcadi Oliveres


Publicat: el 29/mai/08
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Voldria fer referència a la Jornada de Solidaritat i Cooperació que es va celebrar a la plaça del Monestir i la Casa de Cultura.

ESCOLTA-HO

Penso que és bo que s'hagi tirat endavant aquestes jornades per part de les ONG santcugatenques, amb el recolzament del municipi, perquè la cooperació en aquest moment resulta imprescindible, però també resulta imprescindible la sensibilització sobre els temes que s'amaguen darrere la cooperació.

Intentar engegar projectes com fan les ONG santcugatenques per millorar les condicions de vida en alguns llocs concrets és, sens dubte, una bona tasca i beneficiaria moltes persones. Però, per altra banda, crec en la necessitat de sensibilitzar aquesta vil·la per fer veure que aquesta és una situació de privilegi que gaudim a Sant Cugat, Catalunya i Europa però de la qual no pot gaudir la resta de la humanitat.

Hem de començar a reflexionar sobre si aquest ritme i aquest nivell de vida és just o no és just o si hem de començar a plantejar allò que deien algunes veus crítiques. Hi va haver un grup de joves que van dir molt clarament, i ho han començat a demanar, que és obrir les portes cap allò que es dirà 'decreixement'.

El nostre decreixement és important perquè altres pobles del món puguin créixer com mereixen les seves poblacions i per això val la pena anar fent jornades de solidaritat i cooperació.

ARCADI OLIVERES
Economista i president de la UNIVERSITAT INTERNACIONAL DE LA PAU



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.