Poesia Sant Cugat


  • Comparteix:

sam.abrams

Sam Abrams


Publicat: el 19/jun/08
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El creador del certamen Poesia a Sant Cugat va ser l'ara professor i escriptor Vicenç Llorca durant el seu pas per la Conselleria de Cultura en qualitat de Director General de Promoció Cultural.

ESCOLTA-HO

Llorca el va crear amb quatre finalitats al cap:

1. Crear un entorn natural pel Festival de Poesia de Sant Cugat que quedava massa aïllat com a gran esdeveniment cultural.

2. Crear un gran aparador per a la poesia catalana actual a tot el territori

3. Crear unes jornades sobre la poesia que fossin la gran cita poètica de la tardor de la mateixa manera que Barcelona Poesia ho és a la primavera, i...

4. Crear una plataforma poètica que pogués servir de base per entrar en els circuits dels grans festivals internacionals a fi d'acollir poetes estrangers i després projectar poetes catalans.

Francament jo crec que no. Crec que Poesia a Sant Cugat i el Festival de Poesia de Sant Cugat s'han instal·lat en un cert mecanicisme i comoditat. I això que vam tenir la sort de la direcció l'any passat de Marta Pessarrodona que va tornar a pujar el llistó i es va notar en la qualitat de la propostes i en l'afluència del públic.

Ara bé, una flor no fa estiu i crec que la direcció de Marta Pessarrodona va ser l'excepció puntual que confirma la regla general del nostre certamen. En aquests moments es torna a engegar la planificació del certamen i seria interessant aconseguir que seguissin en el camí indicat per la poeta de Mira-sol Alt l'any passat.

Poesia a Sant Cugat ha de ser un certamen amè, plural, vigorós i ambiciós, que impliqui tota la societat de la nostra ciutat i no un encontre de sostre baix que es va repetint sense il·lusió i sense creixement i diversificació i sense ambició per complir l'expedient administratiu.

SAM ABRAMS
Poeta, traductor i assagista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.