Uns premis que cohesionen Sant Cugat


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 27/feb/09
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Realment esplèndid l'acte de lliurament dels Premis Ciutat de Sant Cugat del passat diumenge al Teatre-Auditori. Esplèndid el plantejament, cedint tot el protagonisme al món del circ, esplèndid el desenvolupament, amb unes actuacions formidables dels integrants del Circ Raluy, i esplèndid el resultat, amb un públic lliurat completament a l'espectacle.

ESCOLTA-HO

No és gens fàcil aconseguir tot això. Sobretot si pensem que tot acte de lliurament de premis és essencialment anodí perquè consisteix en una fórmula que no amaga cap secret per a l'espectador: anunci dels nominats, proclamació dels guanyadors, breus parlaments d'agraïment i aplaudiments. Sempre és així arreu del món. Tanmateix, a Sant Cugat va ser diferent. La prova és que el lliurament de premis només va ocupar una petitíssima part de les gairebé tres hores que va durar l'acte, la resta va ser tot espectacle. Un espectacle meravellosament divertit per a petits i grans que a tothom se li va fer curt i amb molts dels elements eterns del circ, com ara els equilibristes, els acròbates, els músics i els pallassos. Magnífica, per cert, l'actuació de Sandro Roque, el grum amb vocació d'artista que des del començament es va posar el públic a la butxaca i va aconseguir que els ulls ens ploressin de riure amb la seva orquestra impossible integrada per cinc persones de la platea.
Com es va dir en el decurs de l'acte, aquests premis no són els Oscars de Hollywood -que coincidien el mateix dia- ni tenen la seva projecció internacional, però són els Premis de la nostra ciutat i la cohesionen perquè fan que les persones guardonades se sentin estimades. N'hi ha que són reconegudes perquè amb la seva feina ajuden a projectar Sant Cugat al món i n'hi ha d'altres que, tot i ser anònimes, mereixen més que ningú aquest reconeixement perquè treballen per millorar el benestar dels més desafavorits o de les persones que pateixen discapacitats. És un encert que l'Ajuntament recuperés l'any 2006 la iniciativa d'aquests premis creats per Ramon Grau l'any 1982. Recuperar-los ha estat el millor homenatge a la seva persona.

VÍCTOR ALEXANDRE
Escriptor i periodista
www.victoralexandre.cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.