L'espectacular creixement de Cugat.cat


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 15/mai/09
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

És una molt bona notícia que l'edició d'enguany del Sant Cugat Actiu hagi superat àmpliament les expectatives amb un índex de participació de 115.000 persones, 45.000 més que l'any passat. I ha estat també molt bona idea que, aprofitant el nou format d'aquesta fira exterior, Ràdio Sant Cugat hagi presentat la seva nova imatge corporativa per adaptar els tres canals del grup -ràdio, portal de notícies i televisió per Internet- a les noves tecnologies.

ESCOLTA-HO

El canvi el va iniciar l'any 2007 Xavier Fornells, que aleshores n'era el director, fent coincidir la creació de Cugat.cat amb el 25è aniversari de l'emissora, i en només dos anys la progressió ha estat extraordinària fins al punt que dintre de poc ampliarà la seva oferta a la televisió on line.
Té raó Mònica Lablanca, l'actual directora, quan diu que el símbol dissenyat per identificar els tres canals ha estat molt ben acollit per la gent en el sentit que tothom capta de seguida que es tracta d'uns mitjans que estan informant contínuament les 24 hores del dia 365 dies l'any. Aquests canvis, però, impliquen també un canvi de nom: Cugat.cat passa a dir-se Cugat Diari, Ràdio Sant Cugat es converteix en Cugat Ràdio i el canal de televisió per Internet es dirà Cugat TV. Els santcugatencs més joves i els nouvinguts potser no donin gaire importància a aquesta capacitat informativa dels mitjans de comunicació municipals i tot plegat els sembli molt natural, però haurien de saber que ha calgut recórrer un llarg camí per arribar fins aquí. D'això en seran conscients tots aquells que van conèixer els vells estudis de Ràdio Sant Cugat al carrer de Sant Jordi, uns estudis que es caracteritzaven per una angoixant manca d'espai i per la precarietat de les instal·lacions. Allò, per sort, ja és història, i si aleshores era evident que els mitjans tècnics de l'emissora estaven molt per sota de la qualitat professional de la gent que hi treballava, ara podem dir que hi estan en consonància. La informació afavoreix el coneixement, el coneixement afavoreix la integració i la integració afavoreix el sentiment de pertinença. És la millor manera d'impedir que Sant Cugat esdevingui una ciutat dormitori.
Víctor Alexandre
Escriptor i periodista
www.victoralexandre.cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.