El Fòrum Social Mundial continua caminant amb més força que mai


  • Comparteix:

Dani Gomez Olive

Dani Gomez Olive


Publicat: el 5/feb/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Del 26 al 30 de gener les elits econòmiques, empresarials i polítiques de tot el món es varen tornar a reunir a Davos (Suïssa) en el si del Fòrum Econòmic Mundial per debatre, proposar i marcar les noves directrius econòmiques que afectaran el nostre quotidià. En efecte, en aquesta reunió, on la ciutadania no pot entrar a dir-hi la seva per raons de seguretat, es varen definir polítiques que suposaran noves reformes estructurals amb més retallades dels nostres drets socials més fonamentals.

ESCOLTA-HO

En contestació a aquesta trobada desenes de milers d'activistes d'arreu del món es tornaran a reunir en el marc del Fòrum Social Mundial que se celebrarà del 6 a l'11 de febrer a Dakar (Senegal). Està previst que en aquesta trobada hi participin més de 1.200 organitzacions d'arreu del món, de les quals 23 són catalanes i dues d'elles formen part de la Xarxa Solidària de Sant Cugat. En total, s'estima que prop de 100 activistes de Catalunya viatjaran a Dakar per participar en els diferents tallers, debats i assemblees del Fòrum Social Mundial.

L'objectiu de la trobada de Senegal és doble. Per una banda, debatre i proposar alternatives a les mesures neoliberals que la majoria de governs estan adoptant amb més força que mai, sobretot ara, en temps de crisi. En segon lloc, animar a la mobilització social per denunciar les conseqüències socials de moltes d'aquestes mesures i reivindicar noves maneres d'organització econòmica i política.

DANI GÓMEZ-OLIVÉ és membre de l'Observatori del Deute en la Globalització



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.