Carod vist des de Sant Cugat


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 17/jun/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Té molta raó Andreu Freixas, president local d'Esquerra a Sant Cugat, quan, tot i lamentar l'adéu al partit de Josep-Lluís Carod-Rovira, li retreu que no assumeixi la seva coresponsabilitat en la davallada electoral. Diu Freixas: 'Valoro molt positivament la seva contribució, però quan algú ha liderat un projecte no pot només apropiar-se de la part positiva'.

ESCOLTA-HO

I afegeix que el càrrec de vicepresident del govern que tenia el converteix en una persona 'més responsable que altres' dintre de l'estratègia política republicana. Doncs sí, realment és així. Crec que no és admissible que algú utilitzi les sigles d'un partit, sigui el que sigui, per satisfer la seva vanitat personal.
Un polític es pot equivocar en l'adopció d'una estratègia determinada, però només es guanya el respecte de la gent quan té el valor de reconèixer-ho. El polític noble, el polític amb veritable vocació de servei a la societat -no pas a si mateix- és aquell que assumeix públicament els seus errors. Sobretot si, com en el cas d'en Carod i de tota la direcció d'Esquerra, el seu pas pel govern ha causat un dany immens al país i a l'independentisme. No té cap sentit que un partit que es diu independentista lliuri el govern de Catalunya a un partit d'obediència espanyola. I encara menys a canvi de res. És una simple qüestió de sentit comú. Tanmateix, la direcció d'Esquerra -Carod inclòs- ho va fer. I el més greu és que aquesta direcció, per justificar-se, s'ha vist obligada a cantar les excel·lències del Partit Socialista tot intentant fer-lo passar per un partit catalanista. Però, com es pot ser catalanista i estar en contra de la plena llibertat de Catalunya? Com es pot ser catalanista i votar sistemàticament a Madrid en contra dels drets nacionals del nostre país? El Partit Socialista és una formació que, com a partit de govern a Espanya, impedeix, per exemple, que Catalunya pugui tenir seleccions nacionals pròpies i que sotmet el nostre país a una espoliació de 22.000 milions d'euros anuals.

Carod ha avalat tot això. Carod ha rigut totes les gràcies de José Montilla, fins i tot quan ell i el seu partit han boicotejat les consultes per la independència, i, per tant, és un dels principals responsables de l'esfondrament d'Esquerra. És d'un cinisme inadmissible atribuir-se l'ascens del partit el 2003 i rentar-se les mans de la seva davallada a partir del 2006. Les xifres parlen per si soles: 540.000 votants perduts.

VÍCTOR ALEXANDRE és periodista i escriptor
www.victoralexandre.cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.