Tornada a les aules


  • Comparteix:

lourdes.dalmau

Lourdes Dalmau


Publicat: el 13/set/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Setembre marca la tornada dels estudiants a les aules. Sempre he cregut que l'etapa d'estudiant, del bon estudiant, és ingrata i dura, ja que, després d'un intens treball, la recompensa es dóna en forma de qualificació en un tros de paper que no sempre recull l'esforç invertit.

ESCOLTA-HO

Tot i això, sempre els podíem argumentar que l'estudi compensava, no immediatament sinó en el futur quan, gràcies a l'esforç aplicat, podies accedir a una feina on es reconeixia i gratificava les llargues tardes i nits d'estudi.

No sé com podrem explicar als nostres joves que avui paga la pena estudiar en lloc de sortir de marxa, si quan acabin de preparar-se només un de cada dos arribarà a trobar una feina precària que possiblement no la remunerin en més de 1.000 euros.

El coneixement hauria de ser interessant per si mateix, però no podem obviar que la formació és un mitjà per guanyar-se la vida i, per tant, un incentiu a l'hora de 'clavar colzes'.

Quina pena fa el panorama d'aquests estudiants que, com a solució aquesta trista realitat, se'ls ofereix emigrar a altres països perdent el tan important recurs que són els joves formats.

LOURDES DALMAU és economista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.