Alegria 'global' i desencís 'local'


  • Comparteix:

ton.marimon

Ton Marimon


Publicat: el 14/set/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Diumenge passat al vespre, vaig anar a dormir amb dos sentiments contraposats. Per un costat, una alegria que podria anomenar 'global' pel fet que no hi va haver el temut i 'quasi' anunciat atemptat als EUA. Malauradament, pocs dies abans sí que n'havíem hagut de lamentar un de sagnant a l'Índia.

ESCOLTA-HO

Pel costat 'local' el desencís em venia produït per la poca presència de senyeres en els balcons de les cases de la nostra ciutat. Sóc dels que considero que els sentiments s'han de portar en el cor i no necessàriament s'han d'exterioritzar, però sí que hi ha moments i diades en els quals és bo que aquest sentiments es mostrin, com seria penjar la senyera en el nostre balcó.

No estic dient que senti més Catalunya aquell qui la va penjar que un l'altre que no ho va fer. Però de la mateixa manera que en la manifestació del juliol de l'any passat tots hi havíem de ser, per demostrar amb la nostra nombrosa presència que no volíem que es menyspreés una decisió del nostre Parlament. En aquest moments també és necessari posar de manifest els nostres sentiments envers el nostre país i la nostra llengua.

Vull ser optimista i pensar que, malgrat les poques senyeres visibles, sí que n'hi havia moltes que es duien de manera personal en el cor, però siguem valents i demostrem-ho.

'La ciència és l'ànima de la prosperitat de les nacions i la font de vida de tot progrés'.
Louis Pasteur (1822-1895. Químic i microbiòleg francès).

TON MARIMON és coordinador del comitè d'Intermón Oxfam a Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.