El burca


  • Comparteix:

lourdes.dalmau

Lourdes Dalmau


Publicat: el 27/set/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Sí, hi estic d'acord: aquest cop comparteixo la idea del conseller Puig de desautoritzar l'ús del burca (blau de cap a peus amb reixa ), nicab (negra, sols es veuen els ulls), hijab (mocador que cobreix el cap i el cabell) o qualsevol vestit similar.

ESCOLTA-HO

Ell argumenta raons de seguretat per defensar la posició. Sens dubte ho comparteixo, però n'afegeixo d'altres com les culturals.

M'explico, més d'un cop però d'una forma llunyana, amb la qual cosa no m'afectava gaire, havia vist persones amb alguna d'aquestes indumentàries, però fa poc temps, en un establiment comercial de la ciutat vaig viure l'experiència de passar frec a frec amb una persona totalment coberta (nicab). Anava al darrere, a pocs metres d'un home i els seus ulls clavats a terra. En passar pel meu costat em va mirar de reüll amb una expressió que no vaig saber interpretar.

Un conjunt de variats sentiments em van inundar: vaig sentir incomoditat; no sabia cap a on mirar, a l'home, a la dona... Això va fer que em sentís violenta. Era com si fes alguna cosa mal feta, com si estigues envaint una zona privada. Vaig sentir ràbia perquè ni entenia la raó del meu malestar, ni com un esser humà pot reduir a un altre segrestant-li la seva imatge sota un farcell més negre que el carbó.

La meva cultura, la nostra cultura, no ho pot admetre. Per això estic d'acord amb el conseller Puig en no acceptar l'ús del burca o altres peces similars.

LOURDES DALMAU és economista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.