Vergonya


  • Comparteix:

lourdes.dalmau

Lourdes Dalmau


Publicat: el 4/oct/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Quina barra! És el que se m'acudeix quan sento que la retallada es practicarà a les residències de persones grans o disminuïdes.

ESCOLTA-HO

Jo ja entenc que la situació és difícil, que la gestió de l'anterior govern tripartit, juntament amb la crisi econòmica, obliguen a prendre mesures radicals, però crec que es podrien trobar uns quants suggeriments que serien més ben compresos pel conjunt de la ciutadania.

Uns exemples: Potser podríem reduir a la meitat els càrrecs de confiança? Les Diputacions i Consells Comarcals, són necessaris? I tantes televisions i ràdios públiques (TV3, 33, 3/24, Super3, Esport3, Catalunya Ràdio, Com Ràdio, Catalunya Informació. etc.), calen? Les oficines a l'estranger (París, Nova York...) són imprescindibles? L'oficina de la Generalitat a Madrid, fa falta? Subvencions a la cultura (teatre, produccions cinematogràfiques, mitjans de premsa escrita, grups d'interès...)? I així podríem seguir amb una llarga llista que no entraré a discutir si són convenients, però que de ben segur no són prioritàries com ho poden ser la salut, l'educació o l'atenció de persones grans o disminuïdes.

Especialment sóc sensible amb els nostres grans, persones que van patir la pitjor de les guerres, que van haver de passar per les limitacions de la postguerra, que van treballar com cap altre per aixecar un país assolat, que no tenien quasi drets ni proteccions socials... Aquestes persones no es mereixen una societat que ara, quan estan desvalguts, se'ls retallin els serveis de residència per la seva cura. O què es pensen els polítics que faran els administradors dels centres quan no rebin diners dels concerts corresponents?

LOURDES DALMAU és economista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.