La taxa Robin Hood


  • Comparteix:

ton.marimon

Ton Marimon


Publicat: el 12/oct/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En els darrers dos anys, Oxfam a nivell mundial i per tant Intermon Oxfam a l'Estat espanyol hem estat fent la campanya que hem denominat 'Robin Hood' amb el subtítol de 'que no paguin els de sempre'.

ESCOLTA-HO

La campanya proposa posar una taxa a les transaccions financeres del 0'05% per tal de finançar polítiques de desenvolupament tan en el país d'origen de la transacció (50%) com en països en desenvolupament (l'altre 50%).

Molts líders polítics l'han fet seva (Sarkozy, Merkel, Zapatero, Barroso), però ara sembla que volen aprofitar aquesta taxa per finançar el pressupost comunitari. Aquesta no era la finalitat de la campanya.

En el propers dies es durà a terme una reunió de l'ECOFIN (ministres de Finances de la UE) que portarà la proposta a la reunió del G-20 que es farà a Niça a principis del proper novembre.

Malgrat que estem contents perquè hi ha la possibilitat de que s'apliqui, no ho estem per la finalitat que se li vol donar i per això ho defensarem fins a l'últim moment, fent contra-cimeres, i manifestacions arreu del món, per deixar ben palesa la nostra postura, que considerem que donats els temps actuals es mereix que no paguin els de sempre, sino en aquest cas les entitats financeres en les seves transferències que no aporten cap tipus de benefici a la comunitat.

'Hi ha una força motriu mes poderosa que el vapor, l'electricitat i la energia atòmica: la voluntat', Albert Einstein (1879-1955. Físic alemany nacionalitzat nord-americà).

TON MARIMON és coordinador del comitè d'Intermón Oxfam a Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.