12 d'octubre: res a celebrar?


  • Comparteix:

guim.pros

Guim Pros


Publicat: el 14/oct/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

M'és molt difícil no parlar, l'endemà, del significat d'aquesta festa i de tot el que suposa. Veure desfilar militars i la cabra de la legió o veure com una ínfima minoria s'emocionen traient ensenyes feixistes i creus gamades pels carrers podria semblar pintoresc, si no fos perquè, dia rere dia, veiem coses que ens demostren que segurement són l'aspecte menys 'amable' d'ideologies polítiques que van calant a poc a poc en la nostra societat.

Així, mentre la gent que al País Basc ja fa molt de temps que busca una sortida al conflicte polític a través del diàleg és a la presó com a conseqüència d'una llei de partits feta a mida d'uns quants; mentre alguns i algunes es posen les mans al cap i s'omplen la boca de dir tonteries cada cop que l'independentisme català surt al carrer; mentre qualsevol persona que, descontenta amb el sistema, s'organitza i intenta construir alternatives.

Mentre tot això passa les institucions es comencen a omplir de persones i organitzacions que defensen i propugnen ideologia feixista i xenòfoba sense que ningú digui res. L'argument és molt simple: la democràcia representativa els ha col·locat allà on són.

Vet ací la perversió de tot plegat: mentre gent i partits clarament xenòfobs, racistes i feixistes van escampant demagògia i mentides sota el paraigua de la democràcia amb l'argument que no representen a gairebé ningú, aquelles persones, organitzacions o partits que treuen a milers de persones al carrer són perseguides per la llei i, moltes d'elles, tancades a la presó. I tot per parlar de sortides polítques de conflictes, de voler ser un país lliure, de com superar crisis intentant proposar nous sistemes econòmics i de relacions.

De veritat estem segurs que el 12 d'octubre hi ha gent que no té res a celebrar ? Vigilem que confonent l'enemic pel fet que així poden mantenir l''statu quo' i la cosa no se'ls escapi de les mans.

GUIM PROS és portaveu de la CUP



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.