Els polítics haurien de cobrar més


  • Comparteix:

maria.vila

Maria Vila


Publicat: el 17/oct/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El Ramon Gutiérrez defensava que els polítics han de cobrar al seu article d'ahir al Tot Sant Cugat. Començava dient que fer feines gratis estava molt bé, i que era conscient que la cosa no està per gastar perquè sí, per tot seguit esgrimir uns arguments que no justifiquen de cap manera que els polítics hagin de tenir un sou, sinó més aviat tot el contrari.

Jo estic d'acord que és important que els polítics cobrin, perquè si no els més ben preparats no en voldrien saber res. Ara bé, quants polítics ben preparats tenim? Més enllà dels estudis que puguin tenir, quants n'hi ha que s'hagin guanyat la vida amb la seva feina abans de dedicar-se a la política? El Ramon Gutiérrez té raó quan diu que la política no ha de ser patrimoni d'uns pocs. Dels pocs que no han sabut mai què és treballar i que, amb les seves aptituds, en un càrrec a l'empresa privada haurien durat ben poc, com a mínim cobrant el que cobren. Quins mèrits acrediten? A alguns de vostès els pot semblar que el meu discurs és propi dels malanomenats indignats, però la cosa no va ben bé per aquí. A mi em sembla que els polítics no només han de cobrar, sinó que la seva feina hauria d'estar molt més ben pagada del que ho està ara. Però és evident que la política no recuperarà el seu prestigi apujant els sous dels que s'hi dediquen, sinó fent que els que s'hi dediquen li donin el prestigi que es mereix.

MARIA VILA és estudiant de Dret



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.