La llibertat d'horaris comercials


  • Comparteix:

lourdes.dalmau

Lourdes Dalmau


Publicat: el 18/oct/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La Comunitat de Madrid ha establert la llibertat d'horaris comercials. Aquest debat es va produir a Catalunya durant els governs del president Pujol, on hi havia postures que defensaven que als comerços de caràcter familiar els era molt difícil mantenir una llibertat d'horaris compatible amb la vida familiar, motiu pel qual es va restringir l'obertura a unes franges concretes.

ESCOLTA-HO

Més aviat penso que això no beneficia el petit comerç, ja que el comerç de proximitat hauria de tenir la capacitat d'adaptar-se a les necessitats dels seus clients per tal de conservar-los. Per exemple, actualment, la majoria de dones i homes treballen amb horaris que no sempre s'ajusten als que els permet trobar els comerços oberts per poder ferr les seves compres.

La qüestió de fons és com és pot ajudar aquest comerç per tal de mantenir-lo viu als nostres carrers ja que voler lluitar amb les mateixes tècniques que poden utilitzar les grans superfícies és el camí cap al fracàs per raons òbvies. Crec que el comerciant ha d'estudiar molt bé quin ha de ser el segment i perfil del client que vol treballar i especialitzar-se en allò que li pugui representar utilitat i valor per tal de ser l'escollit.

A més, si afegim la revolució que ha suposat les vendes per Internet, on, a qualsevol hora es poden passar comandes, sembla que l'establiment d'horaris vagi contracorrent. Tot això fa pensar que la llibertat és l'opció més recomanable sense que hagi de suposar tenir oberts els establiments les 24 hores del dia, sinó escollint aquella o aquelles franges horàries més convenients als interessos de cadascun d'aquests comerciants i dels seus clients. Si comerciant i client hi estan d'acord, no hi hauria d'haver impediments que dificultin les seves relacions.

LOURDES DALMAU és economista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.