Un de cada cinc


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 23/oct/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En temps de vaques grasses, els nostres països atreien els habitants de les nacions més pobres. Els nous mitjans de comunicació els feien veure que aquí podrien treure de l'estancament les seves famílies.

Aquí, la incorporació de joves estrangers va incrementar la mà d'obra. Molts treballs que ens autòctons abandonaven, passaren a les seves mans. I es va crear riquesa. Però la magnitud del fenomen migratori va agafar desprevingut el teixit social dels països llavors benestants. El nombre i la desprotecció de molts d'ells va desbordar els serveis assistencials públics i va recaure sobre les entitats no governamentals. Per exemple sobre Caritas, que, per naturalesa, té l'objectiu atendre les persones que queden al marge dels programes de l'administració. Aquests darrers anys, Caritas ha hagut de dedicar molts recursos als immigrants. Però ara la crisi ha aturat l'allau migratòria i alguns se'n tornen. L'administració sense prou ingressos, fa aigües. I cada vegada és més alta la proporció dels nascuts aquí que es veuen en la necessitat d'acudir a les atencions de Caritas. L'any passat ja vàrem arribar al 20 % de les persones ateses. És a dir, de moment, un de cada cinc. Demà un d'aquest pot ser qualsevol de nosaltres.

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.