Comunicat etarra


  • Comparteix:

lourdes.dalmau

Lourdes Dalmau


Publicat: el 25/oct/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

És fàcil coincidir amb l’opinió majoritària dels partits polítics o dels mitjans de comunicació en felicitar-se pel comunicat etarra, però el meu sentiment és un altre perquè la meva satisfacció estarà condicionada pels esdeveniments futurs. I és que podria ser un bombó enverinat per qui guanyi les properes eleccions.

ESCOLTA-HO

En el comunicat no es veu una mostra de penediment, ans el contrari, hi ha un enaltiment dels seus morts, presos i exiliats. Tampoc no s'estableix un lloc per entregar les armes i posar-se a disposició de la justícia. De fet, no sé distingir la diferència entre el penúltim comunicat de la banda el gener passat i aquest, ja que en el primer proclamava un alto el foc permanent de 'caràcter general' i 'verificable internacionalment,' i en l'últim 'cessament definitiu de la seva activitat armada'. Per a mi que alto el foc permanent i cessament definitiu són el mateix, l'única diferència real són les eleccions del 20 de novembre.

Diuen: 'Enfront de la violència, el respecte a la voluntat popular han de prevaler sobre la imposició'. I jo dic: això mateix, l'única violència fins ara ha estat la de la banda. O s'ha de recordar que fa més de trenta anys que tenim un Estat democràtic on es pot defensar qualsevol cosa inclosa la independència? El govern només ha defensat l'Estat de Dret amb les eines que li proporciona la policia, la llei i la justícia.

Finalment, ETA fa una crida als governs d'Espanya i França per obrir un procés de diàleg directe que tingui per objectiu la resolució de les conseqüències del conflicte i, així, la superació de la confrontació armada. I jo em pregunto: si França i Espanya no tenen res que negociar si no és la rendició sense condicions, tornaran a matar aleshores?

Quin paper per al Partit Popular, si com diuen les enquestes guanya les properes eleccions i hagi de ser el responsable de negociar l'autoanomenat 'procés democràtic'. El que deia: un bombó enverinat.

LOURDES DALMAU és economista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.