El boomerang del deute (I)


  • Comparteix:

ton.marimon

Ton Marimon


Publicat: el 26/oct/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Sota aquesta denominació l'activista i escriptora Susan George (1956) recull cinc punts per fer-nos veure que les males polítiques envers els països del sud també acaben afectant els països del nord.

Aquestes son:

a) El medi ambient.
b) La droga.
c) Els contribuents del nord treuen de les dificultats als bancs.
d) La pèrdua de llocs de treball i de mercats.
e) Conflictes i guerres.

En les meves properes columnes intentaré, sempre seguint els raonaments de la Susan George, desenvolupar una mica el perquè aquests conceptes ens afecten 'directament' a nosaltres, habitants de països denominats 'rics'.

Primerament situem-nos en la denominada 'crisi del deute'. Així és va denominar en el món econòmic i financer la crisi econòmica que es desencadena el 1982 quan Mèxic anuncia que no podrà complir els seus compromisos internacionals, seguit de nombrosos països europeus, africans i llatinoamericans. Les circumstàncies que van portar aquests països a la situació de 'crisi' son diversos - preus del petroli i de les matèries primeres, inflació, recessió, atur, etc.- i escapen a l'objectiu d'aquesta columna.

'En els moments de crisis, solament la imaginació és mes important que el coneixement', Albert Einstein (1879-1955. Físic alemany nacionalitzat nordamericà).

TON MARIMON és coordinador del comitè d'Intermón Oxfam a Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.