El Sant Cugat 'smart city'


  • Comparteix:

guim.pros

Guim Pros


Publicat: el 28/oct/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La veritat és que segurament no sóc la persona més indicada per parlar de noves tecnologies. No tinc Facebook, no tinc Twiter i em limito a tenir un correu electrònic que ni tan sols em miro cada dia. Però no per això dubto de la bondat i gran importància que tenen aquestes noves eines que ens ofereix la xarxa.

Tinc clar que les noves tecnologies fan guanyar immediatesa, afavoreixen l'estalvi energètic i econòmic i un llarg etcètera. Estic convençut que si posem en una balança els beneficis o greuges de l'existència de les noves tecnologies, no hi ha color. De fet, fins i tot tenim un ajuntament que es veu que és pioner en aquests àmbits i que ja ha guanyat premis i tot. Jo els felicito, de veritat. Sempre és un honor guanyar premis que t'anomenen 'ciutat intel·ligent'. Passejar per Sant Cugat és, sembla ser, sinònim de passejar per una 'ciutat intel·ligent'.

Mireu si ho és que darrere d'aquesta categoria hi ha una empresa que es diu Indra que, a banda d'assessorar ciutats que volen assolir aquest estatus, també es dedica a subvencionar la creació de material militar tan intel·ligent com bombarders, helicòpters de combat, etcètera. No crec que contractar una empresa que promociona les guerres sigui sinònim d'intel·ligència.
Tampoc sé si darrere la categoria 'smart city' hi tenen cabuda la manca d'espais per les entitats (aquelles que fan que Sant Cugat, a banda d'intel·ligència, tingui caliu, humanitat i cohesió social), la manca d'oferta d'oci nocturn, la vigilància constant de les càmeres pels carrers o els preus del metre quadrat del sòl (el més car del país) i el fet que intentar emancipar-se a la nostra ciutat sigui una odissea.

És molt possible que la meva opinió al voltant d'aquesta qüestió sigui molt parcial i es vegi afectada per la meva poca empatia amb això de les noves tecnologies i tot el que suposen. Només espero que algun dia, com a ciutat, ens donin algun premi que ens atorgui la categoria de 'ciutat més humana'. Aquell dia, de veritat, estaré content i, si fa falta, felicitaré a l'equip de govern sense cap tipus de recança.

GUIM PROS és portaveu de la CUP



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.