Pagar més sempre


  • Comparteix:

lourdes.dalmau

Lourdes Dalmau


Publicat: el 1/nov/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

L'IBI augmenta encara que afirmin que el tipus s'abaixa. Ens informen que la baixada està en el tipus impositiu, però com la base (quantitat sobre la qual s'aplica el tipus) ha estat actualitzada, resulta que finalment s'ha de pagar més.

ESCOLTA-HO

Pagar més, és a dir, una quantitat d'euros més gran és la que ens tocarà desemborsar als ciutadans de Sant Cugat i per si no hi hagués prou, se'ns anuncia la incorporació d'una nova taxa sobre el cost i el manteniment del servei de clavegueram. No ho entenc; fins ara, no es contemplava? A on és recollia aquest cost? O és que fins ara no hi havia clavegueres?

M'esgarrifa pensar que a més a més hi ha alguns que volen tenir en compte el nivell de renda, com si l'IRPF no fos ja progressiu, fins i tot el rebut de l'aigua ja és progressiu de manera tal que es genera un efecte duplicat. Pagues més per l'impost i més pel mateix consum que els altres. I això està ben vist? I qui ho diu de l'aigua també ho podria estendre a altres serveis...

Seguint amb l'exemple de l'aigua, podríem pensar raonablement que es consumeix més perquè es disposa de més renda. Encara que això no signifiqui necessariament una malversació de recursos, o potser algú pensa que es deixa anar l'aigua per gust?

Voldria recordar que la imatge de qualitat de vida de Sant Cugat passa, entre moltes altres cosses, pel volum de zones verdes i que aquestes també són privades i necessiten la mateixa aigua que les públiques. També és bo per a la ciutat tenir jardins privats perquè descongestionen l'entorn.

I ja que estem en el tema de l'aigua, m'agradaria saber que s'ha fet dels 15 milions d'euros que la companyia Sorea va cobrar de més pel concepte d'amortització més el fons de reversió i que ni l'Ajuntament ni Sorea encara no ens han retornat res de res.

LOURDES DALMAU és economista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.