El debat


  • Comparteix:

lourdes.dalmau

Lourdes Dalmau


Publicat: el 8/nov/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Quan vostès llegeixin aquesta columna estaran plens els mitjans de comunicació de titulars sobre el debat que s'ha produït entre els candidats Rajoy i Rubalcaba.

ESCOLTA-HO

Segurament aquests titulars ens parlaran d'un resultat on és possible que es doni un clar guanyador, això em fa pensar en la campanya de les darreres eleccions generals on es van enfrontar el aleshores ministre d'Economia Solbes amb Pizarro, aquell debat el va guanyar, segons van assenyalar les enquestes, Solbes, si més no a curt termini, perquè després el temps va donar la raó aPizarro amb l'esdeveniment de l'hecatombe econòmica, i és que ens agrada escoltar el que volem o ens agradaria que fos i per tant ens aferrem allò que ens dóna esperança encara que ens expliquin un conte.

Bé, avui les coses han canviat, la situació és la que és, no és pot dissimular una realitat que ens dóna una xifra d'aturats que si considerem aquells que ZP va anomenar 'treballadors pel país' supera amb escreix els cinc milions i que en més d'1,5 milions de famílies cap dels seus treballa. Ningú no ens ha de dir quina és la situació, la coneixem prou bé, el que ens han d'explicar és com pensen sortir-ne, quines mesures creuen que s'han d'aplicar, quins programes porten per afrontar i superar aquesta situació. Aquí sí que 'a priori' tenim un vencedor, aquell que aporta i se li reconeix la credibilitat de haver treballat en un govern que superà una situació d'atur similar: Rajoy. Pel contrari Rubalcaba ha perdut la credibilitat primer com a ministre d'Educació amb González, responsable de la actual llei d'educació que ens ha portat a situar-nos, segons l'informe Pisa, molt per sota del nivell que ens correspondria com a paí, i, segon, com a vicepresident d'un govern, el de ZP, que quasi el podríem qualificar d'intervingut per les autoritats europees. L'opció està clara: és l'hora de demanar responsabilitats.

LOURDES DALMAU és economista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.