Els ponts


  • Comparteix:

lourdes.dalmau

Lourdes Dalmau


Publicat: el 6/des/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Recuperats de l'ensurt de la setmana passada i agraint les mostres d'empatia rebudes, plantejaré el que considero tema estrella de la setmana, el qual no puc considerar laboral perquè per a molts és de tot menys laboral.

ESCOLTA-HO

En un país, independentment de la seva situació econòmica, i en una etapa com la nadalenca on hi ha una forta activitat comercial, resulta curiós que les empreses s'hagin d'enfrontar a una setmana que intercala dos dies festius alterns provocant que, en alguns casos, s'encandenin fins a nou dies seguits de festa quinze dies abans de les de Nadal.

A més a més, pot donar-se la situació, depenent del municipi i/o sector on es treballi, que en una mateixa família no coincideixin cap dels ponts dels seus membres, produint-se una situació difícil per a tothom amb nens de festa amb els pares treballant o pares de festa amb nens a l'escola.

Amb aquesta situació, agafar el ritme de treball apropiat per a ser eficients en la nostra tasca resulta força difícil. Potser per això seria el moment d'atendre les reivindicacions de la patronal que desitja portar les festes als caps de setmana per tal de no trencar les rutines de treball.

Espanya presenta una baixa taxa de productivitat respecte altres països europeus tot i que passem més hores a la feina que els nostres veïns, 1.653 hores en front de les 1.418 d'Alemanya. És hora d'abordar els calendaris i horaris laborals, i si els empresaris poden tenir raó en voler agrupar les festes als caps de setmana, també cal entendre que, si els treballadors es passen la major part del dia al centre de treball, el seu rendiment no pot ser el mateix d'aquells que disposen més temps per atendre les seves necessitats i poden conciliar l'horari laboral amb el familiar.

LOURDES DALMAU és economista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.