Un sistema descoordinat


  • Comparteix:

lourdes.dalmau

Lourdes Dalmau


Publicat: el 13/des/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Sorprèn escoltar que una persona responsable de l'assassinat d'un altre pugui estar reben una compensació per causa d'aquest mateix fet, alhora que esta complint una condemna. I és que cobrar la pensió de viduïtat quan n'has estat el responsable té delicte.

ESCOLTA-HO

Resulta difícil comprendre com els organismes encarregats de controlar-ho fallen i no és la primera vegada. Recordo altres on la comunicació entre les diferents parts de l'administració erren amb el conseqüent escàndol social que representa, per exemple, la manca de comunicació entre la justícia i la policia alhora de protegir determinades víctimes.

Cal preguntar-se on és la causa del despropòsit, perquè la justícia té aquesta falta de comunicació amb la resta de l'Estat quan en alguns casos hi va la vida de les persones. Si profunditzem, ens trobem amb un sistema totalment obsolet, amb procediments arcaics insuficients per donar resposta a les necessitats que d'avui en dia té la societat. Els secretaris judicials, autèntics gerents dels jutjats, essencials per portar a terme el compliment o l'execució de les sentències es veuen desbordats per haver de treballar amb uns mitjans de principis del segle passat, i amb unes sentències que no sempre poden fer-les complir com el que seria, per citar una cas, l'arrest domiciliari en una persona que no té domicili.

La qüestió és saber per què s'ha deixat desacreditar l'estament judicial enfront d'altres, ja que no tota l'Administració disposa dels mateixos recursos, valgui com a mostra la Hisenda Pública, que és capaç de detectar i conèixer els nostres rendiments per qualsevol concepte i fer-nos rectificar tot seguit si caiem en l'error. Sembla que la complexitat a la qual s'enfronta Hisenda és superior a la judicial, com a mínim en volum d'administrats. L'única resposta és que Hisenda ha portat a terme una modernització profunda tant pel que fa referència als procediments administratius com també als materials i molt en especial la utilització de les tecnologies de la informació. Però, és clar, Hisenda reporta ingressos a l'Estat i la justícia no.

La justícia és un pilar de l'Estat de dret. No podem parlar d'autèntica democràcia sense un sistema judicial ràpid i eficient.

LOURDES DALMAU és economista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.